DF glæder sig over imam-tiltale

Udlændingeordfører er tilfreds med, at omdiskuteret paragraf tages i brug mod Nørrebro-imam

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), som her ses i forbindelse med vedtagelsen af niqab-forbud, glædes over, at en omdiskuteret bestemmelse tages i brug. (Foto: Per Rasmussen)
Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), som her ses i forbindelse med vedtagelsen af niqab-forbud, glædes over, at en omdiskuteret bestemmelse tages i brug. (Foto: Per Rasmussen)
Følg Krimi

63 debattører appellerede forrige år i et åbent brev til Folketinget om ikke at vedtage en paragraf, som gør det muligt at kriminalisere visse ytringer fra religiøse forkyndere.

Bestemmelsen blev vedtaget 1. januar 2017 og er nu for første gang taget i anvendelse i tiltalen mod en imam fra Nørrebro, som er anklaget for at bifalde drab på jøder i en fredagsprædiken.

- Det er tale om grove udtalelser, og jeg mener, at det er helt rigtigt, at retten nu får lejlighed til at vurdere sagen, siger vicestatsadvokat Eva Rønne fra Rigsadvokaten.

Historisk tiltale: Iman bifaldt jødedrab i fredagsprædiken

Hos Dansk Folkeparti er man godt tilfreds med tiltalen.

- Det er glædeligt, at paragraffen bliver taget i brug. Da vi indførte den i sin tid, blev loven kritiseret, fordi den begrænsede religionsfriheden, hvilket den også gjorde og fortsat gør. Men det var vigtigt for os at signalere, at der netop er grænser, og at man ikke kan tillade sig hvad som helst med henvisning til ens religiøse overbevisning, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Kritikerne af bestemmelsen mente ikke, at lovgivningen ville indskrænke religionsfriheden alene, men også ytringsfriheden og kaldte udviklingen 'et farligt skifte i den retslige beskyttelse af ytringsfriheden'.

Det synspunkt er Martin Henriksen ikke enig i.

- Da vi foreslog det fra Dansk Folkepartis side, skete det med henvisning til grundloven, som klart siger, at religionsfriheden kan begrænses, hvis noget strider imod sædeligheden eller forstyrrer den offentlige orden. Jeg håber, at vi i fremtiden vil se, at der bliver rejst flere sager over for imamer, siger Martin Henriksen.

Ifølge vicestatsadvokat Eva Rønne er det lovligt at citere religiøse skrifter som Koranen og Bibelen, mens det er strafbart, hvis eksempelvis drab på en befolkningsgruppe bliver bifaldet, og at den religiøse forkynder samtidig gør ordene til sine egne.

- Det har altid været ulovligt at bifalde drab på en befolkningsgruppe, men det er nyt, at vi nu har en bestemmelse målrettet hadprædikanter, som kan give op til tre års fængsel, siger vicestatsadvokat Eva Rønne.

Imamen er ligeledes tiltalt efter straffelovens såkaldte racismeparagraf, § 266 b.

Straffesagen skal køre som en domsmandssag ved Københavns Byret, men er endnu ikke berammet.

 

Tiltalenn

Imamen er tiltalt for i sin fredagsprædiken fra marts 2017 at sige:

'Et kalifat, der bringer med sig alt det gode, retledning, retfærdighed og barmhjertighed. Himlen vil lade hvert enkelt dråbe falde, og jorden vil lade hvert enkelt plante gro som udtryk for Guds tilfredshed over den kommende stat, den retledede kalifats stat, der vil reparere, hvad Vesten har korrumperet. Og fra denne muslimske nation vil der med Guds tilladelse rejse sig et kalifat, der indfører Guds Sharia og genopliver Guds budbringers sædvane, og som udfører Jihad for Guds sag, og forener den muslimske nation efter opløsning og disintegration, og som befrier Al-Aqsa moskeen fra zionisternes afskum, således at udsagnet fra Guds budbringer, fred være med ham, kan realiseres: ’Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ’O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig , så kom og dræb ham’’. Så vil den retledende stat blive realiseret, som vil indføre Guds Sharia og forene Guds tilbedere og rejse denne her nation, og udføre Jihad mod dens fjender, og befri Jerusalem, og rive den jødiske entitet op med rødderne, denne kolonialistiske korstogsbase.' Kilde: Anklagemyndigheden

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt