DF om Sveriges forhadte mand: Han skal ikke være i Danmark

Den 21-årige mand fra Algeriet blev udvist til Danmark i februar, fordi han sparkede ud efter en kvinde og hendes børn. Danmark skal tage imod på grund af Dublin-forordningen

Se episoden, hvor den 21-årige mand overfalder kvinden foran hendes to børn, her

Ved du, hvor manden befinder sig? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

Grumme billeder af en 21-mand nåede helt til Danmark i januar, fordi han blev fanget på overvågningsbilleder fra det centrale Stockholm, mens han forsøgte at stjæle fra en ældre kvinde og sparke en mor og hendes børn.

Siden har det vist sig, at det ikke kun var billederne, der kom til Danmark. Det gjorde manden faktisk også selv.

Det kunne lade sig gøre, fordi manden tidligere har søgt asyl i Danmark. På grund af Sveriges transportøransvar kan de derovre opspore, hvor personer kommer fra, og med Dublin-forordningen in mente betyder det al sammen, at manden skulle hjem til den rød-hvide jord.

- Det er fuldstændig grotesk, og appellen til regeringen er for det første nu, at han selvfølgelig ikke skal være i Danmark. Hvorfor skal en eller anden voldelig asylansøger, der er afvist af svenskerne, og som sparker til en mor med to børn, til Danmark? Det er helt håbløst, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Sveriges mest forhadte mand har fået sin fængselsdom. (Foto: Aftonbladet) Krimi Sveriges mest forhadte mand har fået sin dom

Skal ikke danne præcedens
Derudover frygter Peter Kofod Poulsen, at den 21-åriges udvisning til Danmark, og det faktum at han faktisk allerede er kommet til Danmark, kan bane vejen for tusindvis af andre.

- Derfor er det interessant at høre regeringen om, hvordan man fremadrettet vil håndtere sådan nogle situationer. Der er jo mange, der er taget til Sverige gennem Danmark. Skal vi så forvente, at de også kommer til Danmark, når Sverige ikke vil have dem? Der er jo tale om ganske mange, siger retsordføreren fra Dansk Folkeparti.

Lige nu er det uvist, hvor i Danmark den 21-årige opholder sig. Normalt ender personer, som sendes tilbage hertil, dog i Sandholmslejren.

- Ham her kan jo danne præcedens for et uvist antal personer. Måske endda tusinder, som svenskerne har tænkt sig at afvise og dermed via Dublin-forordningen sende tilbage til Danmark, siger Peter Kofod Poulsen.

Sveriges mest forhadte mand har fået sin fængselsdom. (Foto: Aftonbladet) Krimi Sveriges mest forhadte mand har fået sin dom

Grænsekontrol
Dansk Folkeparti havde integrationsminister, Inger Støjberg, og justitsminister, Søren Pind, i samråd om sagen for nogle måneder siden. Det kom der dog ikke nogle resultater ud af, ifølge DF's retsordfører.

I et spørgsmål i retsudvalget til Inger Støjberg spurgte Peter Skaarup fra DF 22. februar, om det var ministerens vurdering dengang, at Danmark ville komme til at tage imod den 21-årige mand.

Her lød svaret på skrift:

'Udlændingestyrelsen accepterede den 19. januar 2016 at tilbagetage ud-lændingen i Danmark jf. artikel 18, stk. 1, litra d, i Dublin-forordningen, idet den pågældende udlænding ansøgte om asyl i Danmark den 26. juni 2013 og blev meddelt endeligt afslag på asyl ved Flygtningenævnets afgørelse af 3. juli 2014'.

Men ifølge Peter Kofod Poulsen skal man ikke nødvendigvis overhovedet komme til en situation, hvor Dublin-forordningen bliver aktuel. Han vil i stedet have mere grænsekontrol, så vi kan gøre som svenskerne: Sende afviste asylansøgere tilbage til landet, de kom fra, før de ankom til Danmark.

- Det har jo været tudetosset, at et politisk flertal uden om Dansk Folkeparti ikke har sagt, at man i lyset af situationen i Europa og den svenske grænsekontrol også ville lukke vores grænser og dermed stoppe med at være transitland.

- Danmark risikerer at putte sig selv i en situation, hvor at dem, man troede var taget videre til Sverige, faktisk reelt kan tage tilbage hertil, uden at vi kan tilbagevise dem til Tyskland, fordi vi ikke har id-kontrol, siger retsordføreren fra DF til Ekstra Bladet.