DF'er dømt for at blufærdighedskrænke 33-årig kvinde

75-årige Hans Bjergegaard er fredag blevet dømt for at blufærdighedskrænke en kvindelig lejer

Hans Bjergegaard blev fredag dømt for straffelovens §232, der handler om blufærdighedskrænkelse.
Hans Bjergegaard blev fredag dømt for straffelovens §232, der handler om blufærdighedskrænkelse.

Det 75-årige tidligere byrådsmedlem i Assens Kommune, Hans Bjergegaard, Glamsbjerg, er fredag blevet idømt 14 dages betinget fængsel for blufærdighedskrænkelse af en 33-årig kvinde fra Tommerup på Fyn.

Det har en domsmandsret ved Retten i Odense besluttet.

Hans Bjergegaard har siddet i byrådet for DF siden 2005 og indtil 1. januar i år. Han blev dømt for i sin rolle som udlejer at have blufærdighedskrænket en af sine kvindelige lejere.

Det skete 31. juli 2017, hvor Hans Bjergegaard havde en aftale med den 33-årige om at komme forbi hendes lejemål for at hente en affugter, som hun havde lånt.

Retten fandt det bevist, at Hans Bjergegaard umotiveret gav sig til at kysse og senere befamle den 33-årige, efter at hun åbnede døren.

- Jeg stivnede som et bræt. Han begyndte bare at kysse. På munden. Flere kys på munden. Jeg blev helt chokeret og tænkte, hvad sker der her. Jeg turde ikke gøre modstand, fordi det var min udlejer. Jeg frygtede det værste. At han ville smide mig ud, sagde den 33-årige i sin vidneforklaring.

- Inde i stuen fortsatte han. Med tungen. Så trak han op i min trøje og kyssede mit højre bryst. Han skubbede til bh'en. Kyssede mig på huden. Denne gang forsøgte han at åbne mine bukser, så han kunne komme ned til mine trusser. Jeg bremsede ham, sagde den 33-årige videre.

75-årig DF'er tiltalt for at rage på yngre kvinde: Stak hånden ned i hendes bukser

Hans Bjergegaard fortalte i retten, at han har 75 lejemål rundt på Fyn. Det var i rollen som udlejer, at han havde mødt den 33-årige, som flyttede ind for fem-seks år siden. Godt 10 gange har han været på besøg i kvindens lejlighed. Men besøget 31. juli var noget anderledes end de øvrige.

Indledningsvist erkendte Hans Bjergegaard sig skyldig i tiltalen. Men han nægtede at have tungekysset kvinden, ligesom han nægtede at have rørt ved kvinden under tøjet.

- Hun lagde ligesom en arm op på min skulder, da jeg kom ind. Det lyder helt forkert. Men jeg har nærmest følt, at hun lagde an på mig eller spillede op til et eller andet, sagde Hans Bjergegaard i retten.

Det afviste kvinden imidlertid:

- Jeg føler ikke, jeg har lagt op til det. Jeg er ikke interesseret i en mand på over 70 år, sagde hun.

Hans Bjergegaard fortalte videre, at han var lykkeligt gift med sin kone gennem 48 år, og at han aldrig kunne finde på at have seksuelt samkvem med den 33-årige.

I stedet forsøgte Hans Bjergegaard at overbevise domsmandsretten om, at han ville afprøve, hvor langt den 33-årige var villig til at gå.

- Der gik en djævel i mig, så jeg spørger mig selv, 'hvad er det, hun er ude på'. Jeg havde travlt og skulle pakke den affugter sammen, og derfor blev jeg faktisk sådan lidt irriteret. Det er sådan set det, der gør det, sagde Hans Bjergegaard.

Det kom også frem i retten, at Hans Bjergegaard forsøgte at indgå et mindeligt forlig med den 33-årige, som blev tilbudt at slippe for at betale tre måneders husleje, hvis hun valgte at droppe sagen.

Det afviste den 33-årige imidlertid.

- Han skal dømmes for det, han har gjort, fordi han har overskrevet sin position som udlejer. Det skal ikke ske for andre piger. Sagen har tynget mig meget. Jeg har haft det skidt. Også fordi jeg skulle herind i dag, sagde den 33-årige, som er på kontanthjælp, og som er i behandling for en psykiatrisk lidelse.

Ud over den betingede fængselsstraf, der har en prøvetid på to år, blev Hans Bjergegaard bedt om at betale 5000 kroner i torterstatning til sin udlejer.

Hans Bjergegaard er ikke tidligere straffet. Han modtog dommen efter kort betænkningstid.