Direktør skal betale seks millioner i bøde for momssvindel

En direktør for en virksomhed, som blandt andet importerede gødning, snød statskassen for moms i flere år.

Følg Krimi

I en sag om økonomisk svindel, der har været over fire år undervejs, er en nu 64-årig direktør blevet idømt en bøde på 6,4 millioner kroner.

Direktøren er desuden blevet idømt halvandet års betinget fængsel for momssvindel. Sagen blev ført mandag ved Retten i Horsens som en tilståelsessag, og direktøren valgte at modtage dommen.

Den 64-årige er direktør i en virksomhed, som blandt andet importerer gødning. Han vildledte myndighederne fra 1. januar 2007 frem til sommeren 2010, hvor han snød statskassen for 6,4 millioner.

Allerede i 2011 indledte myndighederne en efterforskning mod manden, der har bopæl i Nordtyskland. Han blev anholdt 30. januar under et besøg ved Odder, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør.

Her blev han varetægtsfængslet i fire uger. Dengang lød sigtelsen blandt andet på momssvindel for cirka 16 millioner kroner.

Senere samme år beslaglagde Skat godt 20 køretøjer i selskabet, som var mistænkt for i stor stil at have leveret såkaldt sort gødning til landbruget.

I oktober 2012 sagde den daværende advokaturchef Jan Østergaard i Sydøstjyllands Politi til Ritzau, at man forventede at afgøre spørgsmålet om tiltale samme vinter.

Det viste sig dog at være for optimistisk. Tiltalen blev først rejst i sommeren 2015.

Oprindeligt mente myndighederne også, at den såkaldte kvælstofafgift ikke var blevet betalt. Men den anklage blev opgivet, sammen med alle andre anklager om svindel med gødning.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind