Annonce:
Annonce:

Dobbelt hastighed, sprut og hash skyld i cyklists død

Fuldkommen knust i retten blev 20-årig fængslet: - Jeg skal aldrig køre bil igen

Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS DOMMERVAGT (Ekstra Bladet): Han kørte over dobbelt så hurtigt af det tilladte. Hans promille var langt over det tilladte, og så havde han cannabis i blodet.

Sådan lød de brutale facts, da en ung mand rødøjet, hikstende og dybt nedslået her til formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

For under hans kørsel på Allégade, Frederiksberg, hvor man må køre med 50 km/timen, ramte han fredag aften en kvindelig cyklist, der krydsede vejen.

- Jeg kørte højst 60 km/timen. Måske 65 km/timen. Pludselig dukkede hun bare op. Hun havde ingen lys på cyklen, der var intet fodgængerfelt. Jeg havde ikke mulighed for at se hende. Min kammerat råbte, hvad laver du, for han så hende heller ikke. Jeg bremsede så hårdt som muligt, lød

Annonce:

61-årig kvinde omkommer efter påkørsel - 20-årig anholdt  

Brækkede nakken
Fra han trådte ind i lokalet stod det klart for alle, at den unge mand var dybt rørt af aftenens og ikke mindst nattens begivenheder. For selvom kollisionen i første omgang medførte flere knoglebrud samt en brækket nakke på den 61-årige cyklist, og hun tidligt på natten blev vurderet i stabil tilstand, afgik hun kl. 03.15 ved døden.

Det kom frem under dagens retsmøde fra anklager Cecilie Jensen, som måtte assistere både den sigtede og hans fremmødte far med servietter til at tørre øjnene.

Annonce:

Den 20-årige er sigtet for spirituskørsel med en målt promille på 0,86 på gerningsstedet, samt for at have spor af cannabis i blodet. Han er desuden sigtet for uagtsomt manddrab. Han nægtede sig ifølge forsvareren skyldig i de to første sigtelser men erkendte umiddelbart påkørslen af den 61-årige kvinde, som han forsøgte at hjælpe på bedste vis.

'Hun svarede mig ikke'
- Jeg rammer hende, og jeg flyver ud for at ruske i hende. Jeg råber efter hjælp og kunne se, hun trak vejret. Men hun svarede mig ikke. Folk stod bare og gloede. Min egen telefon var smadret. Men folk stod bare og var i chok og kiggede. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor der gik så lang tid. Jeg ville bare have, at ambulancen kom, forklarede den sigtende grædende fra midten af rummet.

Ifølge hans egen forklaring havde han højst drukket en enkelt Guld Tuborg samt en halv liter fadøl i timen op til ulykken. Han benægtede desuden at have indtaget hash for nylig.

Bilinspektørens undersøgelser på gerningsstedet fastslår desuden, at han har kørt mellem 102-116 km/timen. Det viser længden af de såkaldte blokadespor - bremsesporene på vejbanen.

Annonce:

Vidner har til politiet forklaret, hvordan den 61-årige kom cyklende meget langsomt først i modsat retning af den sigtedes bil, hvorpå hun så krydsede Allégade - også meget langsomt - og her blev ramt af den hurtigtkørende bil.

- Jeg skal aldrig nogensinde mere sætte mig ind i en bil. Det bliver ikke mig, der kommer til at køre igen, erklærede den 20-årige, inden dommeren varetægtsfængslede ham af hensyn til retshåndhævelsen i foreløbigt fire uger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: