Dobbeltdrab på Langeland: 25-årig geværmand er stadig indlagt

Fyns Politi mangler stadig at genafhøre den formodede gerningsmand til drabene på gravid kvinde og hendes kæreste

En 23-årig kvinde og hendes 35-årige kæreste blev 17. april om aftenen dræbt foran deres hjem i landsbyen SNøde på Langeland. (Foto: Per Rasmussen)
En 23-årig kvinde og hendes 35-årige kæreste blev 17. april om aftenen dræbt foran deres hjem i landsbyen SNøde på Langeland. (Foto: Per Rasmussen)
Følg Krimi

En 25-årig mand fra Langeland er fortsat indlagt på retspsykiatrisk afdeling, efter at han 18. april blev anholdt og sigtet for dobbeltdrabene på sin 23-årige gravide ekskæreste og dennes 35-årige nye kæreste i landsbyen SNøde på det nordlige Langeland.

Og Fyns Politi har fortsat alene en usammenhængende forklaring fra den 25-årige, som sad til afhøring på politistationen i Odense få timer efter drabene.

Det betyder, at det endnu er uklart, hvordan den 25-årige forholder sig til sigtelsen om dobbelt manddrab, der i udgangspunktet kan give op til livsvarigt fængsel, hvis han på et tidspunkt bliver kendt skyldig ved Retten i Svendborg.

Det fortæller efterforskningsleder ved Fyns Politi, Henrik Justesen, til Ekstra Bladet.

Sigtet for dobbelt-drab: Bliver frivilligt bag tremmer

- Genafhøringen af manden er ikke noget, der haster for os. Og det gør den ikke, fordi vi er rimelig sikre på at have gerningsmanden. Der er ingen tvivl om, at han var på stedet. Der er ingfgen tvivl om, at han kørte bilen. Og at han var i besiddelse af et oversavet jagtgevær under anholdelsen kort tid efter, siger Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

En tekniker var mandag morgen ved gerningsstedet, hvor en el-tavle var blevet påkørt af den bil, som den formodede gerningsmand kørte i. Den grønne skraldespand ved siden af er gennemhullet af hagl. (Foto: Per Rasmussen)
En tekniker var mandag morgen ved gerningsstedet, hvor en el-tavle var blevet påkørt af den bil, som den formodede gerningsmand kørte i. Den grønne skraldespand ved siden af er gennemhullet af hagl. (Foto: Per Rasmussen)
 

Mentalerklæring på vej
Ekstra Bladet var til stede ved Retten i Svendborg, hvor den 25-årige 18. april blev fremstillet i grundlovsforhør. Her sagde mandens forsvarer, at hans klient ikke kunne forholde sig til sigtelsen på grund af sin mentale tilstand.

Efterfølgende blev han indlagt på retspsykiatrisk afdeling, hvor han ifølge Henrik Justesen fortsat er under observation.

- Der bliver lavet forskellige test af manden. Og så får vi på et tidspunkt en mentalerklæring til brug for en vurdering af, om manden er strafegnet eller ej, siger efterforskningslederen.

Dræbt kvinde fra dobbeltdrab var gravid

Det var først på aftenen søndag 17. april, at drabene fandt sted midt på gaden i Snøde. Den 25-årige var ikke selv i stand til at udtale sig under grundlovsforhøret, og derfor læste anklageren op fra den afhøring af manden, som politiet forinden havde foretaget.

Turbulent forhold
Her kom det frem, at den 25-årige havde mødt ekskæresten for omkring fem år siden, hvorefter de hurtigt fik en datter sammen. Det var et turbulent forhold, hvor de også havde kæmpet om datteren i Statsforvaltningen. Manden mente desuden, at ekskærestens nye samlever var med til at optrappe konflikten.

Den 25-årige havde haft datteren i weekenden, og lørdag var de i Legoland sammen. Søndag aften kørte han med den sovende datter i bilen hjem til ekskæresten i Snøde på Langeland, hvor han skulle aflevere hende. Inden afleveringen sendte han ekskæresten en besked med teksten 'nu'.

 

Her kom ekskæresten ud, ligesom også hendes nye samlever kom ud. Ifølge den sigtede var han meget provokerende og tog fat i kraven på ham.

Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

Kom tilbage og skød igen
På et tidspunkt gik det gevær, som han havde medbragt, af og ramte ekskæresten. Et gevær, som han, ifølge sin forklaring, har købt på Gul & Gratis via en bankoverførsel, og som han mente, der var noget galt med, fordi det næsten gik af af sig selv.

Han har derefter forklaret, at ekskæresten begyndte at skrige, og han vendte bilen og kørte væk. Men efter cirka 200 meter vendte han bilen og kørte tilbage, hvor han påkørte ekskærestens samlever og skød ham to gange.

Han pegede derefter på ekskæresten, der stadig lå og skreg på vejen, med jagtgeværet, og skød hende igen.

Ifølge de tekniske rapporter, som anklageren dokumenterede i retten, er skuddene blevet afgivet med få centimeters afstand, måske med berøring fra geværmundingen. Den 35-årige mand er blevet skudt i ansigtet, mens kvinden er blevet skudt i hoved og mave. De lå fem-syv meter fra hinanden.

Gravid mor dræbt: Hun havde fundet den store kærlighed

Kvinden var gravid i 6. måned.

Stedfar anholdt ham
Den 25-årige blev efterfølgende hentet på sin privatadresse af sin stedfar, søster og mor. Stedfaren foretog derefter en civil anholdelse af manden, som blev udleveret til politiet klokken 21.50 under en koordineret aktion ved Svendborgsundbroen.

Det dræbte par blev bisat sammen fra Sn øde Kirke. Et dobbeltdrab kan i udgangspunktet give op til livsvarigt fængsel, hvis en gerningsmand bliver dømt. (Foto: Per Rasmussen)
Det dræbte par blev bisat sammen fra Sn øde Kirke. Et dobbeltdrab kan i udgangspunktet give op til livsvarigt fængsel, hvis en gerningsmand bliver dømt. (Foto: Per Rasmussen)

På trods af det ifølge politiet klare hændelsesforløb er der en del efterforskningsarbejde. Mange vidner overværede drabene, og de skal alle afhøres. Og så venter politiet endelige svar på de tekniske undersøgelser på gerningsstedet. Her forventes det blandt andet, at der kommer svar på nøjagtig hvor mange gange, geværet er blevet affyret, og hvordan skudvinklerne har været.

- Vi trækker den lidt med at genafhøre manden. Det haster sådan set ikke så meget. Vi vil hellere kunne underbygge afhøringen med de fakta, der kommer frem fra undersøgelserne, så vi får det bedst mulige grundlag for en genafhøring. Desuden haster det heller ikke så meget med at finde ud af, hvordan han forholder sig til sigtelserne, forklarer Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

Sigtet for dobbeltdrab: Ofre skudt på få centimeters afstand

Efterforskningslederen understreger, at den 25-årige frivilligt gik med til at få sin varetægtsfængsling forlænget, da den første periode på tre uger fra gerningstidspunktet var overstået 9. maj.

- Det ser jeg da som et lille tegn på, at fængslingen nok er berettiget, siger Henrik Justesen.

Mange borgere i Snøde var vidner til drabene, som skete på den vej, der kører gennem byen. (Foto: Per Rasmussen)
Mange borgere i Snøde var vidner til drabene, som skete på den vej, der kører gennem byen. (Foto: Per Rasmussen)

Den 23-årige kvinde og hendes nye kærlighed blev begravet sammen fra Snøde Kirke under en smuk ceremoni med et stort fremmøde. Den seks-årige datter bor nu hos bedsteforældre, indtil de sociale myndigheder har vurderet, hvad der på sigt vil være den bedste løsning for hende.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.