Død person fundet ved vandhul

Politiet arbejder på højtryk ved vandhul på Sjælland, hvor et lig juleaftensdag blev fundet

Sådan så det ud søndag morgen ved vandhullet, hvor liget blev fundet. Video: Per Rasmussen

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster almindelig sms-takst)

Juleaftensdag har politiet fundet et lig ved et vandhul i Borup nær Roskilde.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fundet en død person ved et vandhul, men ret meget mere kan jeg ikke sige lige nu, siger vagtchef Boye Rasmussen til Ekstra Bladet søndag morgen.

Politiet sikrer beviser fra naturområdet ved Borup, hvor en borger juleaftensdag fandt et lig i et vandhul. Foto: Per Rasmussen Krimi Mystisk ligfund i vandhul: Her sikrer efterforskerne beviser

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Midt- og Vestsjælland kan heller ikke fortælle, om der er tale om en mand eller en kvinde. Ifølge politiet har liget angiveligt ligget flere måneder i vandet, og derfor har de ikke haft mulighed for at fastslå kønnet.

- Lige nu prøver vi at klarlægge, hvad der er sket, og sagen er nu overgået til efterforskningen, siger Boye Rasmussen til Ekstra Bladet.

Liget blev fundet omkring klokken 16 juleaftensdag, men politiet kan fortsat ikke oplyse, om hvorvidt de tror, at der er sket noget kriminelt.

Her til morgen er politiet igen til stede ved vandhullet, som ligger omkranset af tæt buskads. Særligt et område, som er afskærmet af buske og træer er i politiets interresse.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at både politi, repræsentanter fra Hjemmeværnet og efterforskere arbejder i og omkring findestedet.

Derudover er der ankommet hunde, som afsøger området, ligesom de få beboere i området i øjeblikket bliver udspurgt om mistænkelig adfærd i området i den seneste tid.

Ifølge politiet vil den afdøde blive obduceret søndag, og det er politiets håb, at undersøgelserne bringer mere klarhed over, om der er tale om selvmord, ulykke eller en kriminel handling.

Undersøger forsvunde personer
Politiet fortæller yderligere i en pressemeddelelse, at man på nuværende tidspunkt forsøger at finde frem til identiteten på den afdøde person via en gennemgang af de personer, som politiet har registreret som forsvundne.

- Vi undersøger i øjeblikket, hvad politiet har af efterlysninger, der evt. kan passe på fundet af den afdøde, lyder det i pressemeddelelsen.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Politiet kan ikke udtale sig nærmere om sagen i øjeblikket.

- Vi melder ud, når vi har yderligere information, lyder det.

Øde og brugt som losseplads
En nabo, som bor få hundrede meter fra findesteder fortæller til Ekstra Bladet, at vandhullet siden sent i aftes har været badet i lys og fyldt med efterforskere, som har afsøgt både vand og land.

- Det er et meget mørkt og afsides område, hvor vi i perioder har oplevet, at folk har dumpet en bil eller har smidt et pengeskab og andre ting, fortæller naboen, som ikke ønsker sit navn frem.

Området består af flere vandhul og bække, som ligger spredt over et større areal. Det er ifølge naboen en gammel nedlagt grusgrav, som i flere år har været fredet af Skov- og Naturstyrrelsen.

Siden er området også blevet brugt flittigt af Campere og hundeluftere.

- Der er et stort flow af mennesker i området, fortæller naboen.

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster almindelig sms-takst)

1 af 5 Foto: Per Rasmussen
2 af 5 Foto: Per Rasmussen
3 af 5 Foto: Per Rasmussen
4 af 5 Foto: Per Rasmussen
5 af 5 Politiets teknikere arbejder fortsat på stedet ved Borup, hvor en person blev fundet død juleaftensdag. Foto: Per Rasmussen