Døde på ferien: Familie ledte desperat efter Vera

I håbet om at finde 71-årig dansk bedstemor, blev et sort-hvidt billede af kvinden hængt op i restauranter og butikker

Den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta. Billedet her blev omdelt til lokale butikker i lørdags, hvor hun blev meldt savnet af sin familie - søndag eftermiddag blev hun fundet død.
Den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta. Billedet her blev omdelt til lokale butikker i lørdags, hvor hun blev meldt savnet af sin familie - søndag eftermiddag blev hun fundet død.

MARSALFORN, MALTA (Ekstra Bladet): I forsøget på at finde deres 71-årige bedstemor gik familien til den nu afdøde Vera Holm fra dør til dør i kystbyen Marsalforn på øen Gozo i timerne efter kvindens forsvinden.

Det fortæller lokale beboere i området til Ekstra Bladet.

- Et af hendes familiemedlemmer kom sammen med et barn fredag aften og viste billeder af hende, fortæller en restaurantejer i byen til Ekstra Bladet.

Også Marsalforns supermarkeder havde efterlysnings-sedler med et sort-hvid billede af Vera Holm hængende i dagene efter fredag, hvor hun blev meldt savnet hos det maltesiske politi.

Den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta. Billedet her blev omdelt til lokale butikker i lørdags, hvor hun blev meldt savnet af sin familie - søndag eftermiddag blev hun fundet død. Krimi Lokale om dødfunden dansker på Malta: Vi er bange

Liget af den 71-årige dansker blev fundet søndag eftermiddag, nøgen med ansigtet ned i en vandpøl for foden af en vejbro lidt uden for øens hovedstad Victoria.

Det er endnu uvist, hvordan den 71-årige kvinde mistede livet, men politiet på Gozo betegner fortsat dødsfaldet som mistænkeligt.

Siden søndag har det lokale politi indhentet videoovervågning fra butikkerne i Marsalforn i håbet om at kortlægge den sidste tid i Vera Holms liv.

Shoppede i glasbutik
I timerne inden sin forsvinden var 71-årige Vera Holm på shoppetur med sin svigersøn og børnebørn. Familien endte i kystbyen Marsalforn, hvor de ifølge de lokale butiksejere gik fra sted til sted langs byens korte strandpromenade.

Butiksejer Francis Galea, der ejer en lille porcelænsbutik i Marsalforn talte med den 71-årige dansker kun en time inden, at familien meldte kvinden savnet.

En dansk kvinde er blevet fundet dræbt på Malta, bekræfter politiet. (Foto: Google Maps) Krimi Maltesisk politi: Kvinde-lig er savnet dansk kvinde

– Hun kom ind i butikken alene og gik over for at se på nogle glas. Jeg talte med min datter, da hun afbrød os for at spørge, hvilket sprog vi talte, fortæller Francis Galea til Ekstra Bladet.

Ifølge butiksejeren brugte Vera Holm nogle få minutter mere i butikken, inden hun gik ud af døren og videre ned af strandpromenaden omkring klokken 14.30.

Ifølge Maltesisk politi blev den 71-årige kvinde væk fra sin familie 15.30 samme dag.

En dansk kvinde er blevet fundet dræbt på Malta ifølge lokale medier. (Foto: Google Maps) Krimi Medier: Dansk kvinde fundet dræbt på Malta

Ifølge øens lokale medier var Vera Holm sammen med familien på deres første tur til Malta. Ekstra Bladet har besøgt det hus, som danskerne lejede i den lille by Xewkija, der ligger syd for kystbyen, hvor hun sidst blev set.

Tirsdag færdiggjorde politiet de sidste undersøgelser af huset, der nu står tomt. Det er endnu ikke klarlagt, hvad der tog livet af kvinden, og derfor skal en yderligere obduktion af den 71-årige dansker foretages.

Lokale chokeret

Fundet af den danske ældre kvinde har rystet øens indbyggere, der ellers betegner øen Gozo som et stille feriested.

– Det er frygteligt, det der er sket. Det er vigtigt for øen, at vi får svar på, om det var et uheld, eller om hun er blevet slået ihjel, fortæller Josephine Azzopardi, der ejer en butik i kystbyen.

Den lille maltesiske ø Gozo har kun 37.000 indbyggere og udover landbrug er turisme en stor del af øens økonomi.

– Jeg er bange for, at det her vil påvirke turismen. Vi er alle sammen utrygge, for det er ikke normalt for Gozo, at folk ligger døde på vejen, siger Josephine Azzopardi til Ekstra Bladet.

Her kan du se video fra stedet (video: Anthon Unger/redigering: Maria Haargaard)

Her kan du se et interview med Mary Grace Scicluna, der arbejder på turistkontoret i byen (video: Anthon Unger)

1 af 4 Mary Grace Scicluna fra Marsalforn turistkontor blev af politiet, og senere også Vera Holms familie, opsøgt i forsøget på at finde danskeren.
2 af 4 Under denne vejbro blev den 71-årige kvinde fundet død. Det er endnu uvist, præcis hvordan hun mistede livet - men politiet behandler sagen som et mistænkeligt dødsfald. (Foto: Anthon Unger)
3 af 4 - Vi vil vide, hvad der er sket, fortæller Mary Grace Scicluna, der arbejder i Marsalforn . (Foto: Anthon Unger)
4 af 4 Den 71-årige Vera Holm blev fundet død på Malta. Billedet her blev omdelt til lokale butikker i lørdags, hvor hun blev meldt savnet af sin familie - søndag eftermiddag blev hun fundet død.