Dødelige skovbrande i Portugal er bragt under kontrol

Der er lagt en dæmper på de største skovbrande i Portugal. Men de kan blusse op igen, advarer myndighederne.

Følg Krimi

De største af skovbrandene i Portugal, der siden weekenden har kostet over 60 mennesker livet, er kommet under kontrol, oplyser myndighederne torsdag.

Branden i Pedrogao Grande, som har raseret 30.000 hektar land, blev sidst oversprøjtet fra luften sent onsdag. Brandfolk havde dagen igennem måttet arbejde i voldsom hede og under skiftende vindforhold.

De omfattende skovbrande brød ud i Pedrogao Grande og spredte sig til de tilstødende områder Gois, Pampilhosa da Serra og Arganil i det centrale Portugal.

Branden i Gois, der var den næststørste, blev bragt under kontrol torsdag. Det oplyser Carlos Tavares fra det portugisiske civilforsvar. Men han vil ikke udelukke, at flammerne igen kan få magt.

- Branden er totalt neutraliseret. Der er ikke længere flammer inden for området, siger en talsmand for redningstjenesten i Gois.

Folk, der de seneste dage er blevet evakueret fra omkring 40 landsbyer, kan vende hjem, hvis deres huse ikke er blevet slugt af flammerne.

Cirka 2000 brandfolk er fortsat i alarmberedskab. De bakkes op af 11 fly med store vandtanke, som er sendt fra Spanien, Frankrig og Italien.

Der har været en intens varme i det centrale Portugal de senere dage. Men i både Pedrogao Grande og Gois ventes temperaturen at falde til 29 grader.

Dele af Portugal oplevede i weekenden over 40 graders varme.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.