Dødeligt syge efter hashkage

I løbet af de sidste uger er mindst syv personer endt i potential livsfare efter at have spist hashkager, skriver Københavns Politi på Twitter

Ambulancer har skullet give mindst syv lift til folk, der var blevet syge af hashkager, i løbet af ganske kort tid. Foto: Jens Dresling
Ambulancer har skullet give mindst syv lift til folk, der var blevet syge af hashkager, i løbet af ganske kort tid. Foto: Jens Dresling
Følg Krimi

50 kroner for en hashkage og derefter en tur med fuld udrykning til Rigshospitalets traumecenter.

Sådan er det gået flere personer i København i løbet af de sidste fire uger. Det oplyser Rigshospitalet.

Rigshospitalet fortæller, at det drejer sig om mindst syv personer, men formentlig flere.

Mindst en enkelt har været dansker, men derudover har der også været turister fra alle verdenshjørner, herunder Japan, USA, Spanien, Irland og Tyskland.

På tværs af nationaliteter havde de alle det til fælles, at de havde handlet ind til dessert på Pusher Street og blev alvorligt syge af det.

Flere af gangene har personerne selv specifikt hævdet at have købt hash-brownies til en halvtredser. Symptomerne har været påvirkning af hjertefunktion og kredsløb, bevidstløshed og psykoselignende tilstand, forklarer Rigshospitalet.

Alle er blevet udskrevet efter en indlæggelsesperiode på en til to dage.

Rigshospitalet fortæller, at de informerede politiet om tilfældene, efter at antallet af indlagte med netop de symptomer hobede sig op. På baggrund af det lagde Københavns politi et tweet op, hvor de informerede om det. Samtidig beder de også folk ringe ind, hvis de ved mere.

Onsdag aften gennemførte Københavns Politi en rutinemæssig razzia på Christiania. Her blev 58 personer, herunder syv mindreårige ned til 15-års alderen, sigtet for besiddelse af hash, fortæller Københavns Politi også. Dog havde ingen af dem købt eller indtaget hashkager.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+