Annonce:
Annonce:

'Dødens ægtepar' fandt hinanden på nettet: Levede dobbeltliv

De to formodede gerningsmænd bag skyderiet i San Bernadino mødte hinanden bare et år inden massakren. Siden da har de levet et dobbeltliv

De amerikanske myndigheder har offentliggjort dette foto af Syed Farook. Billedet er taget til hans kørekort i 2013. (Foto: AP)
De amerikanske myndigheder har offentliggjort dette foto af Syed Farook. Billedet er taget til hans kørekort i 2013. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Hvorfor gik et ægtepar med en lille baby pludselig amok og udførte en massakre til en julefest på et center for udviklingshæmmede i San Bernadino i Californien?

Det spørgsmål stiller lokalbefolkningen og de amerikanske myndigheder sig i dagene efter masseskyderiet onsdag formiddag lokal tid.

Motivet er stadig uklart, men ifølge USA Today levede de to gerningsmænd et dobbeltliv.

Ifølge mediet mødtes 'Dødens ægtepar' på en datingside på internettet blot et år inden masseskyderiet. Det gifte par fandt angiveligt hinanden via en datingside på nettet, hvorefter de rejste til Saudi Arabien for at gifte sig.

Han er fra USA, mens hun har pakistansk pas.

Gennem et såkaldt 'fiancee-visa' var det derfor muligt for den kvindelige formodede massemorder at få opholdstilladelse i USA. Herfra kunne deres dobbeltliv starte.

Annonce:

Baby og bomber
Ægteparret boede i et nydeligt, toetagers rækkehus i byen Redlands i San Bernadino. På overfladen levede levede Syed Farook og Tashfeen Malik på overfladen en almindelig tilværelse med deres nye baby.

Men bag facaden gemte sig en sprængfarlig cocktail. Bogstaveligt talt.

Torsdag fortalte Chief Jarrod Burguan, at politiet og FBI har fundet op mod 8000 skud og 12 røgbomber i det lille hjem.

Ekstra Bladet har talt med flere naboer i rækkehus-komplekset i Redlands nær San Bernardino, men alle afviser, at de kendte parret. De var meget reserverede og blev sjældent set på gaden, fortæller Matt Avila.

– Jeg så engang manden arbejde på sin bil i garagen, men jeg talte aldrig med ham, fortæller Matt Avila og forklarer, at han var hjemme onsdag eftermiddag, da politi og FBI omringede kvarteret.

– Vi kunne se, at der var noget i gærde og slukkede for lyset og satte os ned og kigge på. Da vi i medierne hørte, at det kunne være sprængstoffer i huset, pakkede jeg min familie samme og kørte over til nogle venner.

Annonce:

– Jeg var nødt til at være forsigtig og passe på mine tre børn, siger Matt Avila, der giver samme begrundelse for, at han ikke ønsker at blive fotograferet.

Beboere, der ikke selv forlod deres hjem, blev evakueret af politiet, men her til morgen kunne alle vende tilbage. FBI arbejder stadig på stedet, og politiet har afspærret gaden.

Ikram Ahmed bor også lige bag det unge ægtepar. Hun er lige som Syed Farook og Tashfeen Malik muslim og ulykkelig over, at der nu vil komme yderligere negativ opmærksomhed omkring hendes religion.

– Jeg blev syg i sjælen, da jeg hørte, at de var muslimer. Der er dårlige mennesker i alle religioner, siger hun og forklarer, at islam en religion, der handler om fred og forståelse.

– Jeg har kun boet her i tre måneder og lærte dem aldrig at kende. Jeg tror, de holdt sig meget for sig selv, siger Ikram Ahmed, der kom til USA fra Tunesien for 12 år siden.

Medie: Havde kontakt til terror-mistænkt
To dage efter er motivet fortsat uklart.

Annonce:

Ifølge CNN og Los Angeles Times, der citerer kilder tæt på efterforskningen, havde den formodede gerningsmand Syed Rizwan Farook tæt kontakt med flere terrorceller på de sociale medier.

 

Mor i telefonen under skyderi: Sluk lyset og ti stille

Men FBI og præsident Barack Obama oplyser, at det stadig er for tidligt at tale om et motiv. De er i fuld gang med at efterforske sagen.

Amok til fest
Masseskyderiet skete på Inland Regional Center - et center for udviklingshæmmede i San Bernadino i Californien - hvor Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik skød og dræbte 14 mennesker, mens 21 mennesker blev såret. To er fortsat i livsfare.

Timer senere blev de to formodede gerningsmænd, ægteparret Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik, dræbt i en skudveskling med politiet blot få kilometer fra gerningsstedet.

Politichef Jarrod Burguan fra San Bernadinos politi oplyser, at Syed Rizwan Farook angiveligt havde deltaget i en julefest, hvorefter han har forladt stedet.

Dansk sygeplejerske tæt på skud-scene: Det er sindssygt

Annonce:

- De skød vildt omkring sig i rummet, så vi ved ikke, hvem der har været målet. Der er affyret 76 skud, fortalte Jarrod Burgua på pressemødet.

Obama: Måske terror - måske arbejdeskonflikt
Den amerikanske præsident Barack Obama afholdte torsdag i Det Hvide Hus, hvor han fortæller, at politiet i samarbejde med FBI stadig undersøger sagen.

- FBI og politiet har stadig ikke klargjort de to mistænktes planer. Det er muligt, at skyderiet var terror-relateret, men det er også muligt, at det var arbejdsrelateret.

 

- Det er vigtigt, at vi kommer til bunds i skyderiet, før vi begynder at drage konklusioner, siger Barack Obama på pressemødet torsdag.

Skød 14 i USA: Bruden hentet i Saudi Arabien

Samtidig oplyser præsidenten, at han vil kigge på en lov, der skal gøre det svære for visse personer at få adgang til skydevåben.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: