Annonce:
Annonce:

Dødens duo idømt livstid

To tidligere venner er kendt skyldige i ankesagen om drab på to ældre mænd med to måneders mellemrum

Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen er kendt skyldige i drab på to ældre mænd på Vestsjælland tilbage i 2019. Privatfoto
Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen er kendt skyldige i drab på to ældre mænd på Vestsjælland tilbage i 2019. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

ØSTRE LANDSRET. Fængsel på livstid. Det blev dommen mod to tidligere venner, der er tiltalt for to drab på ældre mænd med to måneders mellemrum på Vestsjælland i april og juni 2019.

Tidligere tirsdag havde Østre Landsret kendt Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen skyldige i drabene i lighed med den afgørelse, som Retten i Næstved tidligere har afsagt.

Under anklager Emil Folkers procedure sagde han, at det peger i retning af, at de to tidligere venner var drevet af lyst, spænding og berigelse.

Retten har i strafudmålingen lagt vægt på kriminalitetens særdeles alvorlige karakter. Men derudover begrundes strafudmålingen ikke.

Ingen af de tiltalte reagerede i starten synligt på strafudmålingen, men da nævningene var gået ud, tørrede Stefan Danielsen øjnene. Efterfølgende rystede han bare på hovedet til Ekstra Bladets spørgsmål, om han havde en kommentar til dommen.

Søren Elo Pedersen virkede anderledes afklaret og havde endda overskud til at smile til sin forsvarer.

Et intenst venskab mellem to meget forskellige mænd fik efter politiets mening blodige og dødbringende konsekvenser for to enlige, ældre mænd på Vestsjælland – i straffesagen spøger også et uopklaret drab på en tredje mand. Ekstra Bladet graver i den uopklarede drabssag i podcasten 'Bag forbrydelsen: Dødens Duo'

'Dødens duo': Ekstra Bladets krimi-fortælling

 

'Dødens duo' er Ekstra Bladets overskrift for det bizarre makkerpar, der i 2020 fik livstidsdomme for drabene på to enlige mænd i Vestsjælland i 2019 og nedbrændingen af deres huse. Der er nu iskold luft imellem Søren Elo Pedersen og Stefan Danielsen. De skyder skylden på hinanden, og landsretten indledte i januar deres ankesag.

'Dødens duo' er også titlen på Ekstra Bladets nye podcast-serie i fem afsnit og en række artikler om de to mænd, om drabene i Vemmelev og Ruds Vedby og det tredje drab samme år på en af landsdelens kræmmere. Hvorfor er det aldrig lykkedes politiet at opklare det drab? Hvad var drivkraften i det særlige venskab mellem de to drabstiltalte mænd? Er der fællestræk mellem drabsofrene?

Lyt og læs med i Ekstra Bladet og på eb.dk, hvor du også kan lytte til Ekstra Bladets andre podcasts om kriminalsager.

Episode 1: Det uopklarede drab

Episode 2: Det hemmelige rum

Episode 3: Mønten der manglede

Episode 4: Poul Franks dødskamp

Episode 5: Et bizart venskab

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

LIGE NU
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: