Dødfunden mand havde lommen fuld af mågeæg

Midt- og Vestsjællands Politi formoder, at 63-årig mand har været ude for at samle mågeæg på holmene ved Orø, da han har fået et ildebefindende og er faldet om

Personen, der er fundet død i Holbæk Fjord, er blevet identificeret. (Foto: GoogleMaps).
Personen, der er fundet død i Holbæk Fjord, er blevet identificeret. (Foto: GoogleMaps).

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 63-årig mand, som søndag sidst på eftermiddagen blev fundet død i fjorden mellem Tuse Næs og Orø tæt på Holbæk, havde lommerne fulde af mågeæg.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til Ekstra Bladet.

Det var et par sejlere, som opdagede manden, som lå død i vandet. Manden har mandag gennemgået et ligsyn, og politiet vurderer foreløbig ikke, at manden skulle have været udsat for noget kriminelt.

- Det er vores opfattelse, at manden har samlet mågeæg på Orø med den hensigt, at han ville spise dem. Manden kan have fået et ildebefindende og er faldet omkuld. Han er så drevet væk fra Orø og er blevet fundet nogen tid senere. Der er intet, der tyder på, at manden har været ude for en forbrydelse, siger Carsten Andersen.

Personen, der er fundet død i Holbæk Fjord, er endnu ikke identificeret (Foto: GoogleMaps). Krimi Mistænkeligt dødsfald: Person fundet død i Holbæk Fjord

Den 63-årige boede ifølge politiets oplysninger alene på Orø. Det kan derfor godt tænkes, at manden har været død i nogle dage og ikke har været savnet, inden han er blevet fundet.

En delikatesse
Ifølge Carsten Andersen er det ejendommeligt, at manden havde mågeæg i lommerne. Men det er ifølge vagtchefen ikke mere ejendommeligt, end at vagtchefen selv på grund af sit lokalkendskab kender til indsamling af mågeæg.

- Netop på Orø har man tidligere gjort meget ud af at samle mågeæg. Der er nogle holme, hvor det i hvert fald før i tiden var helt normalt, at man samlede dem for at spise dem. Det var faktisk lidt af en delikatesse, siger Carsten Andersen.

Politiet betragter indtil videre hændelsen som et mistænkeligt dødsfald (Foto: Google Maps). Krimi Død mand fundet i fjord identificeret

En brandmand har over for politiet med sikkerhed genkendt den afdøde mand, og det er på den måde, at politiet er blevet sikre på mandens identitet. Der var tegn på, at manden har ligget i vandet et stykke tid.