Døds-bilist fængslet: Politiet har mistanke om kokain-kørsel

Mercedes kørte over for rødt med mindst 129 km/t

Se video fra ulykkesstedet (Video: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) elller på mail 1224@eb.dk

En 42-årig bilist er blevet varetægtsfængslet i to uger, sigtet for uagtsomt manddrab og 'vanvidskørsel' efter trafikdrabet i aftes i Rødovre, hvor en 29-bilist mistede livet.

Politiet har mistanke om, at den 42-årige var påvirket af kokain, fordi han havde 0,7 gram kokain på sig, da han kørte galt. Men resultatet af blodprøven er endnu ikke klar.

Den 42-årige var ikke selv til stede i retten i Glostrup under grundlovsforhøret, fordi bilisten selv blev kvæstet under ulykken og stadig er indlagt på hospitalet.

Han blev derfor fremstillet 'in absentia' og sigtet for uagtsomt manddrab efter den skærpede bestemmelse og for flere overtrædelser af færdselsloven.

Bilist kørte over for rødt: Mand dræbt

Ifølge sigtelsen kørte den 42-årige over for rødt lys med mindst 129 km/t i krydset Slotsherrensvej og Sommerfuglevej.

Den 42-åriges bil, en sort Mercedes CLS63, kørte ind i siden på en VW Passat, hvor den 29-årige sad bag rattet.

Den 29-årige kørte frem for grønt lys fra Sommerfuglevej, mens den 42-årige kørte over for rødt på Slotsherrensvej. Han kørte i retning fra København. Den 29-årige var dræbt på stedet. Ulykken, der skete klokken 23.05 søndag, var så voldsom, at bilerne blev kastet 60-70 meter hen ad gaden.

Havde intet kørekort
Der var passagerer i den 42-åriges bil og flere vidner så ulykken. Politiet har fået forskellige forklaringer fra personerne, og derfor blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning.

I en foreløbig erklæring fra bilinspektøren skønnes hastigheden for ulykkesbilen at have været på de mindst 129 km/t, og desuden havde den 42-årige intet kørekort. Det er han også sigtet for.

Det er endnu uklart, om han tidligere har været frakendt kørekortet og blot ikke har generhvervet kørekortet eller om han aldrig har haft et kørekort.

Den 42-årige er også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer ved at have haft de 0,7 gram kokain på sig ved ulykken, men det varer nogle dage inden politiet ved, om han var påvirket på ulykkestidspuntet.

Forsvarer Ole Larsen tog forbehold for at kære varetægtsfængslingen til Østre Landsret. Advokaten har endnu ikke haft mulighed for at tale med sin kvæstede klient.

Den sigtede bilist har fået navneforbud.

Person i livsfare efter trafikulykke

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby