Døds-pilot var stille gemyt og ivrig løber

En 28-årig mand fra Tyskland boede med sin mor og far, var aktiv løber og et stille gemyt, før han angiveligt fløj sig selv og 149 mennesker i døden

28-årige Andreas Lubitz boede sammen med sine forældre i huset her - ikke langt fra svæveflyklubben, hvor 'dødspiloten' sidste år fik fornyet sit medlemsskab. (Video: AP)

Andreas Lubitz var andenpiloten på Germanwings-flyet U4 9525 af typen Airbus 320, som styrtede ned i de franske Alper, hvor 150 mennesker omkom.

Det var Andreas Lubitz, som låste førstepiloten ude og skiftede til kollisionskurs med Alperne ifølge den franske anklagemyndighed.

Han var 28 år og kom fra Montabaur nær Frankfurt am Main i Tyskland. Ifølge det blomstrede dørskilt på Andreas Lubitz hus bor han sammen med sin familie.

 

Selvom han var 28 år og havde en lejlighed i Düsseldorf, så boede han hos sin mor og far, fortæller borgmester i byen Montabaur, Gabriele Wieland, til nyhedsbureauet DPA.

Fløjet i 630 timer

Andreas Lubitz begyndte at arbejde for Germanwings i september 2013, og han havde 630 timer bag sig som andenpilot i flytypen airbus 320, oplyser Lufthansa, hvor Germanwings er et datterselskab.

Ifølge den franske anklagemyndighed låste han sin medpilot ude fra cockpittet under flyvningen fra Barcelona til Düsseldorf.


Her fortæller chefanklager Brice Robin, at andenpiloten, Andreas Lubitz, med vilje låste førstepiloten ude og tog 149 mennesker med sig i døden (video: Ritzau)

Glad for Burger King, bowling og humor-sider

Andreas Lubitz' facebookside er nu lukket, men det er muligt via Google at gå tilbage til siden, som den så ud tirsdag aften. Altså efter dødsulykken.

Af Facebooksiden fremgår det, at Andreas Lubitz interesserede sig for Lufthansa, A320 (Airbus 320, red.), Germanwings og Facebooksiden 'Ting en pilot ikke siger'.

Sidstnævnte har en masse pilotjokes såsom: Hvad kalder man en gravid stewardesse? Pilot fejl.

Af ting som en pilot ikke siger står der også: Selvfølgelig vil jeg gerne besvare alle jeres spørgsmål, når jeg står i min uniform og har travlt i terminalen'.

Andreas Lubitz var angiveligt meget glad for humor, og han fulgte med på flere humorsider kombineret med luftfart på Facebook. Udover pilotjokes, så fulgte han også siden 'Aviation Humor', som er fyldt med sjovt fra luftfart. Blandt andet et billede af en jægerpilot, som kommer til at affyre et missil på et hangarskib.

Den 28-årige pilot kunne dog også lide helt-nede-på-jorden-mandehumor, og han fulgte siderne 'Grin til ansigtslammelse' og 'Når mænd er alene'. På sidstnævnte kan man se mænd sætte ild til prutter, skubbe til hinanden med gravkøer eller køre på skøjter med motorsav.

Han kunne også godt lide Burger King, Bowling og musikeren David Guetta. Han deltog angiveligt også i et et halvmarathon med Lufthansa.

Venner fra flyverklub

Før det kom ud, at Andreas Lubitz formentlig tog 149 andre med sig i døden, kom vennerne fra en luftsportsklub med en udtalelse.

- Andreas blev et medlem af organisationen som teenager, da han ville realisere sin drøm om at flyve. Han begyndte som svæveflyver og blev en pilot på en airbus 320.

- Han var i stand til at realisere sin drøm, den drøm, som han nu så dyrt har betalt for med sit liv. Medlemmer af LSC Westerwald sørger over Andreas og de 149 ofre i tragedien 24 marts 2015. Vores dybeste sympati går til familierne. Vi vil ikke glemme, skriver Luftsportclub Westerwald.

Foto: AP Krig & katastrofer Franske myndigheder: Andenpilot styrtede fly med vilje

Glad for jobbet

Et medlem af svæveflyklubben, hvor Andreas Lübitz sidste år fik fornyet sit medlemskab, fortalte til Associated Press, at Andreas havde det godt.

- Han var glad for jobbet hos Germanwings, og han gjorde det godt, fortalte Peter Ruecker.

Peter Ruecker husker Andreas Lübitz som en smule stille, men venlig. Ifølge det fransk nyhedsbureau AFP var Andreas Lübitz en ivrig løber, og han deltog i flere lokale løb.

Ifølge The Independent blev hans certifikat til svævefly fornyet sidste efterår. Her viste han ingen tegn på depression ifølge bekendte.

Krimi Tysk anklager bekræfter: Kun en pilot i cockpittet ved styrt

Hyldet som pilot

Federal Aviation Administration, FAA, hyldede Andreas Lubitz' evner som pilot og inkluderede ham i den prestigefyldte FAA Airmen Certification Database. I basen ligger kun navne på piloter, som har opnået egenskaber, som matcher uddannelse, fitness og lincenser udstedt af FAA.

Andreas Lübitz havde kortvarigt afbrudt sin uddannelse, men Lufthansa-chefen, Carsten Spohr, vil ikke uddybe yderligere, hvad afbrydelsen bestod i, og hvad der lå til grund.

Emily Selke fik sin eksamen fra universitetet i Philadelphia i 2013. (Foto: AP) Krimi Yvonne og Emily omkom på dødsflyet

Trak vejret stille

Overvågningssiden for fly Flightradar24 har analyseret date fra dødsflyet og fundet ud af, at autopiloten blev manuelt ændret fra 38.000 fod til 100 fod klokken 09.30.55. Det var altså på dette tidspunkt, at Andreas Lübitz startede dødsstyrtet.

Mens flyet styrede lige mod en fransk bjergside kan man ifølge en kilde til New York Times høre på optagelser fra cockpittet, at Andreas Lubitz trækker vejret stille og roligt.

På grund af en nødprocedure hos Airbus burde det ikke være muligt at blive lukket ude af cockpittet i en Airbus A320, som billedet her viser. (Foto: AP) Krig & katastrofer Dansk pilot undrer sig over chok-melding om dødsflyet

På optagelsen kan man også høre passagererne skrige kort før de rammer bjerget ifølge den franske anklager.

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maiziere, har udtalt, at Andreas Lubitz ingen umiddelbar forbindelse har til terrorisme.

- Ifølge den viden, som vi har på nuværende tidspunkt, så har han ikke en terrorist-baggrund, sagde han,

Krig & katastrofer Avis: Pilot forsøgte at sparke sig ind i cockpittet  

1 af 3 Politiet holder pressen væk fra det hus, hvor Andreas Lubitz boede i Montabaur, Tyskland. Foto: AP: Michael Probst.
2 af 3 Det var her på en fransk bjergskråning, at piloten Andreas Lubitz styrede 150 mennesker, inklusiv sig selv, i døden ifølge den franske anklagemyndighed. AP Photo via French Interior Ministry
3 af 3 Billedet af Andreas Lubitz ved Golden Gate-broen er nu bekræftet som værende andenpiloten på dødsflyet af et medlem af svæveflyklubben Luftsportclub Westerwald, Peter Ruecker, til AP. Foto: Facebook.