Døds-pilots ekskæreste: Han spærrede mig inde på toilet

Styrmand Andreas Lubitz var optændt af en voldsom vrede over sine arbejdsforhold i Germanwings, fortæller ekskæresten til Bild

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Rettelse: Det har efterfølgende vist sig, at Andreas Lubitz ikke spærrede kæresten, men derimod sig selv inde på toilettet. Misforståelsen skyldes en fejl i oversættelsen af Bild interviewet hos flere internationale medier.

Noget tyder på, at styrmanden på det forulykkede Airbus 320 fly, Andreas Lubitz, ikke blot led af depression og psykiske forstyrrelser.

Han var angiveligt også optændt af en voldsom vrede mod flyselskabet Germanwings, som han arbejdede i.

Vreden var åbenbart så stor, at den gik ud over ekskæresten Maria. Hun fortæller blandt andet til den tyske avis Bild:

- Når han talte om selskabet blev han rasende. Han råbte og skreg. Og han låste mig også inde på et toilet i længere tid, fortæller ekskæresten Maria til Bild.

To personligheder
Den unge kvinde, som var stewardesse hos Germanwings, fortæller om en mand, som var kærlig og åben, når de sammen boede på hoteller under rejserne i Europa.

 

Men der var stor forskel på hans private og professionelle ego.

- Han blev en helt anden, når vi talte om arbejdet. Han blev vred over arbejdsforholdene, at han tjente for lidt og han var nervøs for sin kontrakt og følte at han var under et pres, fortæller Maria, hvis rigtige navn kun Bild kender.

Maria fortæller til Bild, at hun til sidst valgte at afbryde forholdet, fordi han, som tiden, gik blev mere og mere ustabil og rasende.

Fortalte om psykiateren
Maria fortæller også til Bild, at Andreas aldrig havde fortalt hende nærmere om sin sygdom. Men han havde dog sagt, at han gik til psykiater.

- Den iturevne sygemelding giver mening for mig nu. Den er et klart tegn på, at han ikke ville acceptere, at hans store drøm om at blive kaptajn var ovre, siger Maria til Bild.

Det er kun den tyske avis, som indtil nu har haft lejlighed til at interviewe ekskæresten. Ekstra Bladet har - i lighed med andre medier verden over - således ikke haft mulighed for at efterprøve kærestens udtalelser til avisen.

Vil blive husket
Det er i samme stort opsatte interview, at Maria fortæller, at Andreas Lubitz  led af voldsomme mareridt og at han sidste år var kommet med udtalelsen:

'En dag vil jeg gøre noget, der vil ændre systemet, og så vil alle kende og huske mit navn.'

Det er uklart, hvornår Maria slog op med Andreas. Ifølge nogle medier skete det dagen før styrtet i alperne. Andre skriver, at hun slog op for flere måneder siden.

Andreas Lubitz chokerende selvmord kostede i alt 149 andre personer livet.