Dødsbrand: Brandmænd kan ikke arbejde igen foreløbig

En ældre kvinde mistede livet i en brand på Jagtvej på Østerbro, og fire brandmænd måtte på hospitalet efter eksplosion. Brandårsagen endnu uklar

Følg Krimi

Opdatering søndag aften: Alle brandmænd er ifølge Kristian Næsted udskrevet fra hospitalet og har det efter omstændighederne godt.

- To er i god nok form til at fortsætte vagten umiddelbart, mens to er sygemeldt. De to sygemeldte formodes dog at være klar igen til deres næste vagt om tre dage, lyder det fra brandvæsnets vagtchef.

--- --- ---

To af de brandmænd, der søndag blev kørt på Rigshospitalet efter en eksplosion i en brændende lejlighed, er fortsat indlagt og kommer ikke tilbage på arbejde lige foreløbig. To andre er blevet udskrevet.

- De to af brandmændene forventes sygemeldt fra deres arbejde i den kommende tid. De befandt sig i det første røgdykkerhold og har derfor fået eksplosionen 'full on', siger brandvæsnets vagtchef Kristian Næsted og tilføjer, at der er tale om såkaldte trykskader:

- De klager begge over trykken i brystet og ondt i ørerne.

Brandmænd kæmpede i flammerne: Så eksploderede lejligheden

Branden blev anmeldt klokken 11.12, da flere beboere, naboer og forbipasserende kunne observere en voldsom røgudvikling fra lejligheden. Kort efter ankom brandvæsen og andet redningsmandskab til adressen og to hold røgdykkere blev sendt ind i den brændende bygning.

Men mens de to hold af røgdykkere befandt sig i den brændende bygning, eksploderede flere iltflasker i lejligheden, formentlig på grund af varmeudviklingen i lejligheden.

De to andre brandfolk, som var i lejligheden på Jagtved, da iltflasker eksploderede, er udskrevet og forventes at være tilbage i tjeneste allerede i næste uge.

Branden kostede en ældre kvinde livet. Politiet vil ikke ud med hendes alder, da alle pårørende endnu ikke er underrettet.

Hvad der startede branden, er endnu uvist.

- Lejligheden forseglet indtil til i morgen, hvor politiets teknikere vil finde brandårsagen, lyder det fra vagtchefen.

Vidner har tidligere på dagen forklaret til Ekstra Bladet, at eksplosionen kunne mærkes flere hundrede meter væk og fik ruderne til at klirre i de omkringliggende ejendomme.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind