Annonce:
Annonce:

Dødsbrand i lejlighed: Fire brandmænd sendt på hospitalet

Netop nu udvikler en lejlighedsbrand store mængder røg på Østerbro i København. Røgdykkere eftersøger person i flammerne. Vidner fortæller om eksplosioner på stedet. En person er omkommet mens fire brandmænd er kørt på hospitalet

(Foto: Miki Mistrati)
Annonce:
Følg Krimi

En kraftig ildebrand rasede søndag i en lejlighed ved Jagtvej på Østerbro i København.

Københavns Brandvæsen var massivt til stede ved branden, hvor røgdykkere eftersøgte en savnet person i den røgfyldte ejendom. Ifølge Ritzau meldes den eftersøgte person dræbt, mens fire brandmænd er kørt på hospitalet i forbindelse med branden.

Se video fra branden her.

Ingen af brandmændene skulle dog være kommet alvorligt tilskade.

Ekstra Bladet erfarer, at den omkomne fortsat befinder sig inde i bygningen, og der skulle angiveligt være tale om en ældre kvindelig beboer i lejligheden.

Annonce:

Branden opstod kort efter klokken 11. Klokken 11.12 modtog alarmcentralen en anmeldelse om branden, og knap et kvarter senere var der en massiv eksplosion i ejendommen, der ifølge vidner, Ekstra Bladet har været i kontakt med, kunne mærkes flere hundrede meter væk.

- Der kommer en masse henvendelser

Massive mængder brandfolk
Hos Københavns Brandvæsen er man fortsat sparsomme med oplysninger om branden:

- Vi har en kraftig ildebrand i en lejlighed på Østerbro. Der er kraftig røgspredning i forbindelse med branden, og vi har derfor evakueret flere personer fra ejendommen.

(Foto: Læserfoto)
(Foto: Læserfoto)
 

- På nuværende tidspunkt mangler vi dog en enkelt person, som vi mistænker stadig er i bygningen. Derfor leder to hold røgdykkere nu efter personen, siger Christian Næsted til Ekstra Bladet.

Han understreger, at der foreløbigt er tale om formodninger, og at man altså ikke har officielt bekræftet, at der er stadig er en person i den brændende bygning.

20 brandfolk kæmper lige nu mod flammerne, mens flere er standby, hvis de nuværende skulle få brug for assistance.

- Der er røgspredning i opgangen. Der var personer oven over branden, der ikke kunne evakueres.

Annonce:

Politiet har spærret området omkring branden, lyder det fra vagtchefen ved Københavns Politi Carsten Reenberg til Ekstra Bladet.

Han vil endnu ikke gå i detaljer med tilskadekomne og status på den savnede person.

Eksplosion i forbindelse med branden
Ekstra Bladet har været i kontakt med flere vidner på stedet, der fortæller, hvordan der har været en kraftig eksplosion på stedet.

- Der har været en voldsom eksplosion. Der er fire ambulancer og flere lægebiler til stede derude. Der er en voldsom aktivitet, siger et vidne der bor få hundrede meter fra stedet.

- Det var en voldsom eksplosion, der rystede vinduerne flere hundrede meter derfra. Kort efter kom der hvid røg op fra stedet, lyder det.

(Foto: Læserfoto)
(Foto: Læserfoto)
 

I forbindelse med branden har brandvæsnet evakueret opgangene på begge sider.

Flere ambulancer er kørt fra stedet, mens der stadig holder to ambulancer og en lægeambulance på stedet. Det vides ikke, hvorvidt der var personer i ambulancerne.

Annonce:

Vidner fortæller til Ekstra Bladets reporter på stedet, at ruden i lejligheden, hvorfra det lige nu brænder kraftigt, blev blæst ud i forbindelse med eksplosionen.

Ejendommens beboere bliver nu samlet i et fælles lokale , hvor de bliver oplyst om, hvad der nu skal ske.

Ekstra Bladet følger sagen...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: