Dødsliste frigivet: Familier i vildt kaos efter fængsel-oprør

52 er blevet bekræftet dræbt efter et fangeoprør i et mexicansk fængsel. Familierne til de indsatte har skabt kaos ude foran fængslet på grund af mangel på information

Dødsliste frigivet: Familier i vildt kaos efter fængsel-oprør

Se video fra de vilde optøjer her (Video: Ritzau)

Et masseoprør i det mexicanske fængsel Topo Chico natten mellem onsdag og torsdag fik fatale konsekvenser for 52 af de indsatte, mens 12 blev hårdt kvæstede. Nu har myndighederne frigivet en dødsliste, hvor 20 af de dræbte er identificerede.

Familierne til de indsatte i fængslet, der er beliggende i byen Monterrey i staten Nuevo León i det nordlige Mexico, protesterede i timerne efter foran Topo Chico.

Vrede over stilhed
I de første meldinger blev det sagt, at over 60 mennesker var blevet dræbt, og derfor udviklede fremmødet sig til en voldelig protest, hvor familierne forlangte information.

Nogle kastede med pinde og sten, mens andre prøvede at åbne porten til fænglset. Samtidig blokerede de vejene, mens politiet blev tilkaldt for at holde masserne i ro.

52 dræbt efter masseoprør i fængsel

Dødslisten
I en pressemeddelelse meddelte guvernør Jaime Rodriguez, at man af respekt for familierne ikke har frigivet informationer om de døde, før de var sikre på deres identitet.

- Vi oplever en tragedie som følge af den vanskelige situation, de lever i fængsler, fortalte Jaime Rodriguez på en pressekonference ifølge BBC.

Guvernøren har desuden var ude at sige, at oprøret var et sammenstød mellem to narkokarteller ved navn Zetas og Gulf.

Kæmpede med skarpe våben
Under oprøret kæmpede fangerne mod hinanden med 'skarpe våben' og bat, mens en brand blev startet i et lagerrum. Ingen fanger formåede dog at flygte fra fængslet.

Oprøret fandt sted få dage før den katolske pave Frans skulle besøge et fængsel i den nordlige nabostat Chihuahua.

Langt fra første gang
Det er langt fra første gang, at bandeslagsmål og massedrab har fundet sted det mexicanske fængselssystem, som siges både at være korrupt og overbebyrdet.

I 2013 døde 13 mennesker i et slagsmål mellem fanger i fængslet La Pila i staten San Luis Potosi.

I 2012 døde 44 fanger i et oprør i fængslet Apodaca i Monterrey. 30 fanger flygtede samtidig fra fængslet, hvorefter fængselsinspektøren blev fyret.

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

Læs Ekstra Bladets live-dækning herunder