Dødspilot ledte efter selvmordsmedicin inden flystyrt

Germanwings-piloten Andreas Lubitz ledte efter dødbringende medicin på nettet, inden han fløj i døden sammen med 150 ufrivillige mennesker

Andreas Lubitz ledte blandt andet efter cyankalium og valium, inden han styrede et fly med 150 andre mennesker ombord ned i de franske alper. (Foto: AP)
Andreas Lubitz ledte blandt andet efter cyankalium og valium, inden han styrede et fly med 150 andre mennesker ombord ned i de franske alper. (Foto: AP)

Den 27-årige andenpilot Andreas Lubitz, der slog 150 mennesker ihjel ved bevidst at styrte et Germanwings-fly ned i de franske alper den 24. marts, ledte efter dødbringende medicin på nettet kort tid inden.

Det oplyser de tyske anklager ifølge nyhedsbureauet AP.

De nye oplysninger støtter op om den teori, der siger, at Lubitz overvejede forskellige måder at begå selvmord på lige op til beslutningen om, at det skulle være med Germanwings Flight 9525 .

Helt præcist søgte han i marts på nettet efter cyankalium, valium og andre dødbringende kombinationer af medicin.

På dagen før flystyrtet søgte han samtidig på 'livstestamente'.

Andreas Lubitz var vurderet uegnet til at flyve af flere læger inden tragedien. (Foto: AP) Krimi Anklager: Læger vurderede døds-pilot uegnet - sagde det ikke videre

Krimi Tysk dødspilot opsøgte 41 læger - frygtede blindhed

De nye oplysninger om selvmordsmetoderne kommer, efter det i går kom frem, at flere læger havde vurderet Lubitz' mentale tilstand til at være så grel, at han ikke burde flyve.

I følge den franske statsanklager, Brice Robin, kom de oplysninger dog aldrig videre til Lubitz' arbejdsplads, Germanwings, da det i så fald ville overskride lægernes tavshedspligt.

Se også: Lufthansa vil indføre uanmeldt lægekontrol af piloter

I måneden op til dødsstyrtet var Lubitz selv gået til syv forskellige læger og holdt tre samtaler med en psykiater.

Men det forhindrede ham altså ikke i at udføre sit tragiske flystyrt, mens flyets kaptajn var låst ude af cockpittet grundet et toiletbesøg.