Dødstal efter landsby-massakrer i Indien stiger til 56

Det er et af de mest barbariske angreb i nyere tid. Selv ikke spædbørn blev skånet, siger delstatsleder

Antallet af dræbte efter en række angreb mod landsbyer i det nordøstlige Indien er steget til 56. Det oplyser det indiske politi onsdag.

Bevæbnede grupper af mænd angreb tirsdag mindst to landsbyer i delstaten Assam. Politiet beskylder militante separatister fra Bodo-folket for at stå bag de blodige angreb.

- Indtil videre er 56 dræbt og 80 er såret, siger politiinspektør S.N. Singh til nyhedsbureauet AFP.

20 personer er indlagt på hospitaler i kritisk tilstand, tilføjer han.

Ifølge delstaten Assams regeringsleder, Tarun Gogoi, var der børn blandt ofrene for angrebet på landsbyerne.

- Det er et af de mest barbariske angreb i nyere tid, hvor de militante ikke engang skånede spædbørn, siger Gogoi til AFP.

De ansvarlige for massakrerne vil blive stillet til ansvar, forsikrer han.

Vidner fortæller, at de bevæbnede mænd hev beboere ud af deres boliger og skød dem på klos hold.

- Jeg så min kone og to børn blive skudt og dræbt for øjnene af mig, siger en beboer fra en af de to landsbyer. Han undslap drabsmændene ved at skjule sig under en seng, fortæller han.

De voldelige episoder kommer, efter at indisk politi mandag dræbte to Bodo-militante i Chirang-distriktet tæt på grænsen til Bhutan.

Tidligere i år flygtede omkring 10.000 personer fra det uroplagede og øde område efter en grænsestrid, der kostede mindst 46 mennesker livet.

Og for to år siden blev omkring 100 mennesker dræbt i etniske sammenstød i regionen.

Regeringen i Indien har onsdag indført et udgangsforbud i dele af Assam, skriver nyhedsbureauet Reuters. Delstaten støder op til Bhutan og Bangladesh.

Grupperinger af Bodo-folket hævder, at deres identitet, kultur og sprog er truet, og vejen til at beskytte minoritetens eksistens går gennem selvstyre, mener de.

Den indiske regering har tidligere forhandlet en fredsaftale med Bodo-folket med henblik på at give dem delvist selvstyre.