Dødstallet stiger i Østrig: 3 dræbt og 34 såret

Galning påkørte menneskemængde i den østrigske by Graz, hvorefter han gik til angreb på forbipasserende og politiet bevæbnet med kniv. Blandt de dræbte er et fireårigt barn. Mindst en person er fortsat i livsfare

Se ødelæggelserne og det omfattende politiopbud her (Video: AP)

Dødstallet stiger fortsat efter en 26-årig mand omkring klokken 12.30 lørdag middag påkørte en større menneskemængde på velbesøgt shoppinggade i den østrigske by Graz i sin SUV.

I følge den østrigske avis Krone Zeitung er 3 personer dræbt, mens yderligere 34 er blevet såret i forbindelse med bilistens vanvidskørsel. Politiet oplyser, at den gerningsmand 26-årige er anholdt.

Påkørslerne skete da gerningsmanden trådte på speederen og med mere end 100 km i timen blæste ned af den befærdede handelsgade Herrengase mod den store Hauptplatz i hjertet af byen.

3 personer er dræbt og 34 personer såret. Blandt de dræbte er et 7-årigt barn (Foto: AP)
3 personer er dræbt og 34 personer såret. Blandt de dræbte er et 7-årigt barn (Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Den 26-årige gerningsmand er angiveligt en østrigsk mand med bosnisk baggrund. Flere højtstående østrisgske personager har været ude at fordømme handlingen, men chefen for Østrigs Rigspoliti, Josef Klamminger, udelukker, at der er tale om et terrorangreb.

- Der er tale om en psykose, siger han ifølge avisen Kleine Zeitung.

Angreb ofre med kniv
Efter angrebet steg den sindsforvirrede mand ud af bilen, hvorefter han gik til angreb på forbipasserende inden politiet fik overmandet og anholdt ham.

De vanvittige scener skabte stor panik på gaden, hvor folk måtte springe og løbe for livet, mens de søgte tilflugt i gadens butikker.

- Folk skreg i panik og løb ind i de omkringliggende butikker for at komme i sikkerhed, fortæller et vidne til Kronen Zeitung.

- Døde mennesker lå med ansigtet ned i gaden.

Ifølge vidner speedede bilen kraftigt op, straks før den kørte ind i menneskemængden.

Området ved Herrensgasse er Graz´s shopping-område og et populært sted for turister.

Øjenvidnet Helmut Reinisch siger til avisen Kleine Zeitung:

– Jeg hørte, hvordan folk skreg. Jeg sprang ud og så et barn og en mand ligge på jorden. Ved siden af dem lå to cykler, der så ud som om, de var kørt over af en vejtromle.

Omkring 60 ambulancer og redningskøretøjer og fire ambulancehelikoptere blev sendt til ulykken.

I sin grønne SUV blæste den psykisk syge mand ned af den befærdede handelsgade, hvor folk måtte springe for livet, da bilen med mere end 100 km/t pløjede gennem menneskemængden (Foto: Elmar Gubisch)
I sin grønne SUV blæste den psykisk syge mand ned af den befærdede handelsgade, hvor folk måtte springe for livet, da bilen med mere end 100 km/t pløjede gennem menneskemængden (Foto: Elmar Gubisch)

Se video fra området her

1 af 2 I sin grønne SUV blæste den psykisk syge mand ned af den befærdede handelsgade, hvor folk måtte springe for livet, da bilen med mere end 100 km/t pløjede gennem menneskemængden (Foto: Elmar Gubisch)
2 af 2 (Foto: AP)