Dømt for at sex-afpresse mand

Men fire yngre mænd blev frifundet for sex-afpresning i flere andre tilfælde, og en 19-årig kunne forlade retten som fri efter 10 måneder i varetægt

Retten i Glostrup frifandt fire mænd for en række afpresningsforsøg, men dømte dog i et tilfælde. Arkivfoto: Jens Dresling
Retten i Glostrup frifandt fire mænd for en række afpresningsforsøg, men dømte dog i et tilfælde. Arkivfoto: Jens Dresling
Følg Krimi

Med falske profiler af 14-årige piger på dating-sitet Badoo.com blev en række mænd lokket til at mødes med pigerne for at få sex.

Men i stedet ventede en gruppe yngre mænd, der - i følge tiltalen mod dem - truede og afpressede ofrene for deres pædofile tendenser.

Imidlertid takserede retten i Glostrup i dag alene et af forholdene som regulær afpresning.

Dermed blev de fire mænd på 19, 26, 22 og 28 år frifundet for flere tilfælde af afpresning og afpresningsforsøg mod i alt otte mænd.

- Vi fik i retten medhold i, at der ikke var tale afpresning i de sager, oplyser forsvarsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen, der repræsenterede den 19-årige til Ekstra Bladet.

Gruppen af yngre mænd generede og afstraffede godt nok nogle af de mænd, der via nettet gerne ville mødes med en 14-årig pige.

I et tilfælde sendte de eksempelvis nøgenbilleder af manden, som han troede han havde sendt til en 14-årig pige, til hans ekskone.

I retten forklarede de tiltalte, at det ikke var for at afpresse manden for penge, men fordi de hadede pædofile og ville give dem en lærestreg.

Og retten mente altså heller ikke, at det var bevist, at det var for egen vindings skyld, at de yngre mænd havde lokket deres ofre i en sex-fælde.

'Skæres i småstykker'
Det ene forhold, som de blev dømt for fandt sted i januar, hvor en mand fik af vide, at sagen kunne løses blandt andet ved, at de kunne køre ham i skoven og skære ham i småstykker, hvorefter de tvang ham til på bopælen at logge på sin netbank, hvor de meddelte ham, at han skulle skaffe 50.000 kroner til dem.

Den 19-årige fik en dom på 10 måneders fængsel.

- Da han har siddet varetægtsfængslet i 10 måneder i sagen, kunne han i dag gå fra retten som en fri mand, siger Mai-Brit Storm Thygesen.

To dømt for riffel
To af de dømte, den 26-årige Yosef Hajji og den 28-årige Khodor Kazmouz blev idømt henholdvis to år og seks måneders fængsel og halvandet års fængsel.

Khodor Kazmouz, der også blev betinget udvist, blev alene dømt for sammen med Yosef Hajji, at have besiddet en skarpladt Sako riffel med fem patroner op til juleaften 2015, hvor riflen blev overdraget til en person i vennekredsen til de tre dræbte unge, der blev skudt i november på Frederiksberg.

Riflen var et af fire våben, som en flok venner anskaffede efter trippel-drabet. Ifølge politiets mistanke skulle våbnene bruges til en hævnaktion efter trippel-drabet.

Yosef Hajji blev foruden riflen dømt for det ene forhold af afpresning samt for vidnetrusler mod den ene af mændene, som blev lokket af en falsk profil. Manden blev telefonisk truet med, at han ikke skulle gå til politiet og slette alt korrespondancen om den falske 14-årige pige: - Så vil der ikke ske dig mere, lød truslen.

De to, som fik længste straffe, er fortsat varetægtsfængslet, mens den fjerde dømte i sagen, en 22-årig, fik ni måneders fængsel for afpresningen og for vold mod en af mændene. Han blev dog ikke løsladt, da han blev indsat til afsoning af en tidligere dom.

- Retten vurderede i modsætning til anklagemyndigheden, at der kun var tale om afpresning i det ene forhold, og at de tiltalte ikke havde haft hensigt til berigelse i de øvrige forhold, siger anklager Rune Rydik.

Anklagemyndigheden skal nu vurdere, om sagen skal ankes til landsretten.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.