Dømt for drab på kvinde

Både offer og gerningsmand var patienter på det psykiatriske hospital i Oringe

Stine Kitt Jørgensen var indlagt på Oringe et par uger, inden hun blev offer for en voldelig medpatient. Foto: Per Rasmussen
Stine Kitt Jørgensen var indlagt på Oringe et par uger, inden hun blev offer for en voldelig medpatient. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

En 21-årig mand er dømt til anbringelse på ubestemt tid for drabet på 39-årige Stine Kitt Jørgensen på Oringe Psykiatriske Hospital 27. februar sidste år.

Det skriver TV 2 Øst.

Stine Kitt Jørgensen blev kvalt i afdelingens gård. Her greb den 21-årige hende om halsen med begge hænder, trykkede til og strammede en cykellås om hendes hals, mens han satte sit knæ på hendes hals, så hun afgik ved døden.

Den unge mand nægtede sig skyldig i drab, da han blev fremstillet i grundlovsforhør, men under hovedforhandlingen ved Retten i Nykøbing Falster fredag erkendte han drab. Sagen kunne derfor afgøres på en enkelt dag.

Ifølge hans forklaring skulle Stine Kitt Jørgensen have givet udtryk for, at hun gerne ville dø, og at han skulle have tilbudt sin hjælp.

Det står dog i kontrast til mandens søgehistorik, som anklageren ifølge TV 2 Øst fremlagde i retten. Her har han allerede om natten søgt på sætninger som, 'hvor lang tid tager det at blive kvalt', og 'hvad er den værste måde at dø på'.

TV 2 Øst skriver, at manden ikke stoppede med at kvæle Stine Kitt Jørgensen, selvom hun forsøgte at kæmpe imod. I retten lød hans forklaring:

- Det slog klik.

Efter drabet fandt politiet et foto af drabet på den 21-åriges mobil, som han havde delt på Snapchat, inden den 39-årige blev fundet død i en rododendron busk 27. februar klokken 13.19. På billedet ses han sætte sit knæ mod offerets hals.

Personalet, der ledte efter Stine Kitt Jørgensen, fandt hende livløs med jord i øjne og mund. Ved siden af liget lå cykellåsen, som der var mærker af på kvindens hals.

Den 21-årige mand er blevet dømt for vold to gange inden drabet på Stine Kitt Jørgensen.

Senest greb han en 18-årig kvinde, der også var psykiatrisk patient, om halsen med en hånd, så hun havde svært ved at trække vejret. Så hev han hende ned på gaden, satte hende op ad en lygtepæl og truede med at slå hende ihjel, hvis hun flyttede sig.

Familien til Stine Kitt Jørgensen stod efter drabet frem i TV 2 Øst og kritiserede sikkerheden på Oringe.

Den dræbtes mor, Anna Birgitte Larsen, forstod ikke, hvorfor den 21-årige mand ikke var anbragt på en retspsykiatrisk afdeling, men kunne gå frit rundt blandt de øvrige ikke-kriminelle patienter.

- Det går over min forstand, at han har lov at være på afdelingen uden opsyn, sagde Anna Birgitte Larsen til TV2 Øst.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør om direktørdrabet i Ebeltoft i Ekstra Bladets podcast Afhørt herunder eller i din podcastapp

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+