Dømt for drabet på sine børns mor: Eksmand vil have sag genoptaget

I kølvandet på teledata-skandalen melder drabsdømt sig til koret af dømte, som ønsker deres sag gransket for fejl og genoptaget

Hvad er teledata-sagen? Carsten Norton udlægger og forklarer konsekvenser
Følg Krimi

Den Særlige Klageret kan forberede sig på flere henvendelser end de fem konkrete sager, der lige nu ligger klar til rådets gennemgang, efter oplysninger om politiets mangelfulde og fejlbehæftede teleoplysninger.

Forsvarsadvokat Erbil Kaya har alene tre sager, som han overvejer at sende til klageretten, oplyser han til Ekstra Bladet. 

Blandt dem er en drabssag uden lig fra 2015. Her forsvandt den 34-årige mor til to, Hediga Morad, efter at hun havde sat sine børn af på efterårsferie hos sin eksmand i Vordingborg.

Manden - Khalil Meme - blev efterfølgende anholdt og senere dømt for drabet på sin ekskone.

Teledata-skandalen: Nu kræver flere dømte ny retssag

Han har sagen igennem fastholdt sin uskyld, og blandt andet peget på, at Hediga Morad enten befinder sig i udlandet eller kan være blevet slået ihjel af en anden. 

– I forbindelse med teleskandalen er der mange af mine klienter, der har ringet, men det er ikke alle sager, hvor det har været relevant at få den prøvet igen. Lige i sagen om Hediga er det særligt relevant, og derfor har jeg løbende været i kontakt med min klient om muligheden for at klage, siger Erbil Kaya.

Efter teledata-skandale: Hells Angels-rocker vil løslades

’Afskeds-sms’ central
Khalil Meme blev ved både by- og landsrets kendt skyldig i den usædvanlige drabsag uden lig. I dommen indgik blandt andet en afskeds-sms, som blev sendt fra Hediga Morads telefon til den dømtes telefon, kort efter hun sidst blev set i live.

'Det kan godt være, at det vil vare lidt længe (før jeg vender hjem red.). Du skal heller ikke lede, for du vil ikke finde mig, står der blandt andet i 'afskeds-sms'en, som indgik i sagen. 

Beskeden var et central bevis for anklagemyndigheden, som via vurderinger fra to sprogeksperter mente, at beskeden ikke kunne været skrevet af Hediga og i stedet med ’overvejende sandsynlighed’ var skrevet af Khalil Meme. 

Omvendt indgik beskeden også som et stærkt bevis for forsvaret, der pointerede, at teledata ikke kunne fastslå Hedigas mobils eksakte placering, da sms’en blev sendt. Kun mobilens placering før og efter. 

– Hvis man havde placeringen, så havde man ikke haft brug for to ekspertvidner til at udpege min klient. Så derfor må man sige, at teleoplysninger er meget vigtige og meget centrale i den her sag.

– Vores påstand er, at det lige så godt kunne være en anden, der kunne have sendt den besked, siger Erbil Kaya, der nu er i gang med at gennemgå sagen, inden han vil kontakte klageretten.

Udover sms-beskeden blev teledata brugt til at kortlægge Khalil Morads færden i Sydsjælland efter ekskonens forsvinding i et tidsrum, hvor anklagemyndigheden og senere retten mente, at den nu 43-årige mand skaffede sig af med liget.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind