Annonce:
Annonce:

Dømt for insiderhandel: Fældet af sms

61-årig dømt i sag, hvor han modtog oplysninger om børsnoteret selskab og købte aktier

Annonce:
Følg Krimi

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har onsdag fået en 61-årig mand idømt betinget fængsel i 30 dage for ulovligt forsøg på at udnytte insiderviden om en forestående opjustering i et børsnoteret selskab, oplyser pågændende politienhed i en pressemeddelelse.

Den afgørelse blev truffet af Retten i Lyngby, hvor den 61-årige tilstod foran en dommer.

Annonce:

Sådan kommer du i gang med at investere

Manden tilstod, at han i marts 2021 modtog en SMS fra en kvindelig bekendt, som anbefalede ham at købe aktier i et børsnoteret selskab. Kvinden, der i juli 2022 blev dømt i sagen, havde intern viden om, at det børsnoterede selskab ville opjustere næste morgen, og den viden forsøgte den 61-årige at udnytte ved at købe aktier for omkring 300.000 kroner.

Forsøget på at udnytte den ulovlige insiderviden mislykkedes dog, da det børsnoterede selskab før børsens åbning meddelte offentligt, at selskabet opjusterede både omsætning og driftsresultat. Dette havde virkning på kursdannelsen fra markedets åbning, hvilket fik den nu dømte til at beslutte sig for ikke at handle.

NSK har efterforsket sagen og siden strafforfulgt de nu dømte, efter at Finanstilsynet oprindeligt anmeldte mistanken om insiderviden hos den 61-årige.

Disse fejl begår vi, når vi investerer

NSK foretog på baggrund af anmeldelsen en ransagning hos manden. Her fandt politiet på hans telefon den SMS, hvori den dømte kvinde anbefalede ham at købe aktier i selskabet.

Anklager ved NSK, Christian Raaholt Hahn, siger i pressemeddelelsen:

- Det er en alvorlig sag at videregive eller udnytte intern viden om børsnoterede selskaber. Det er vigtigt for, at markedet kan fungere effektivt, at alle har en lige adgang til de samme informationer. Det er strafbart at videregive eller udnytte insiderviden, og sagen her viser, at myndighederne sætter hårdt ind over for det.

Aktieeksperten Lau Svenssen fortæller, hvilke brancher og aktier man skal undgå for at tjene penge på investering. Læs her, hvordan du kommer i gang med aktieeventyret

Aktieekspert: Det skal du ikke gøre.

Aktie-eksperter: Sådan investerer vi selv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: