Annonce:
Annonce:

Dømt for mishandling af døtre: Mor dropper anke

Dømt forretningskvinde er vendt på en tallerken og accepterer dom for mange års korporlig og psykisk vold mod fire døtre

Her er den 48-årige kvinde, der er dømt for utallige anklager om mange års næsten daglig psykisk og korporlig vold, ydmygelser, vanrøgt og ulovlig tvang overfor sine fire døtre. Privatfoto
Her er den 48-årige kvinde, der er dømt for utallige anklager om mange års næsten daglig psykisk og korporlig vold, ydmygelser, vanrøgt og ulovlig tvang overfor sine fire døtre. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

En 48-årig kvinde ankede på stedet, da hun i februar i år fik to års fængsel i Retten i Odense for at have udsat sine fire døtre for systematisk psykisk og fysisk vold over en lang årrække helt tilbage til 1996.

Dermed blev tæppet revet væk under det facade-teater, som hun havde indsat sine døtre som statister i.

Mor får to års fængsel for mishandling

Men nu har kvinden overraskende droppet sin anke. Det bekræfter hendes forsvarer Jan Hollmén Olesen, der dog ikke har nogen bemærkninger til, hvorfor hun har ombestemt sig.

Mishandlet af mor: - Utryg ved hvad hun kan finde på

Annonce:

Han argumenterede i byretten for højst et års fængsel, hvis hans klient blev fundet skyldig, mens anklagemyndigheden procederede for tre år. Dommen blev afsagt med dissens, hvor to mente, at straffen på to års fængsel var passende, mens det sidste medlem af domsmandsretten stemte for tre års fængsel.

Hun er dømt for mishandling af døtre: 'Jeg kan ikke kalde hende mor'

Anklagemyndigheden modankede til skærpelse, men stadsadvokaten har nu valgt også at droppe sin anke efter den 48-årige kvindes kovending. Det gør de, efter de har taget deres vurdering op til fornyet overvejelse.

Utilfreds med vanrøgtsdom: Mor risikerer hårdere straf for vold

Her ses de to ældste døtre. Det var den ældste, der fik sagen til at rulle, da hun anmeldte overgrebene til Odense kommune. Foto: Per Rasmussen
Her ses de to ældste døtre. Det var den ældste, der fik sagen til at rulle, da hun anmeldte overgrebene til Odense kommune. Foto: Per Rasmussen

Fornyet overvejelse
- Det er jo en gratis påstand for os at komme med, når vedkommende selv anker til landsretten, fordi vi skal sagen igennem alligevel. Men vi går stadig ind og ser, om der er grundlag for at påstå en skærpelse, siger senioranklager Emil Stenbygaard fra Statsadvokaten i Viborg og fortsætter:

Annonce:

- Her var der allerede et grundlag, fordi der var en uenighed i byretten. Men når tiltalte så selv frafalder sin anke, er vi nødt til at gå ind og se på, om der er grundlag for at holde fast i en påstand om skærpelse. Og det har vi ikke vurderet her.

Spark, vanrøgt og psykisk vold

Kvinden, der nu er endeligt dømt for vanrøgt af sine børn, fremstod som velfungerende. Hun havde sin egen forretning og kørte en fuldstændig stringent og pletfri facade med dygtige, velklædte og talentfulde børn. Men i november 2019 blev hun anholdt i forretningen, og herefter er den grumme virkelighed blevet rullet ud.

Hun er dømt for at have slået, sparket og rusket sine børn og for at have stukket dem med nåle under neglene, taget halsgreb og brugt en hårbørste som slagtøj. Hun er desuden fundet skyldig i at have udsat pigerne for nedværdigende behandling ved at spytte en af dem i hovedet og tvunget nogle af dem til at slikke toilet og gulve. Hun skal ifølge pigerne have kaldt dem aber, mongoler, grimme eller klamme.

Hun er blandt andet dømt efter den nye bestemmelse om psykisk vold, der trådte i kraft 1. marts 2019.

Pigerne levede i, hvad to af dem overfor Ekstra Bladet har beskrevet som 'et kontrol-regime', hvor de blev forhindret i at besøge deres fædre, som blev bagtalt i moderens forsøg på at ødelægge kontakten.

Der har været flere indberetninger mod kvinden, men sagen rullede først sidste år, da den ældste datter anmeldte overgrebene til Odense Kommune. Kvinden har nægtet sig skyldig og har hævdet, at pigernes tre fædre har konspireret imod hende.

- Der var uenighed i byretten, hvor en stemte for tre års fængsel – det kan vel tale for at fastholde anken til skærpelse?

- Det er også en overvejelse, vi har haft med inde over. Men der findes masser af afgørelser, hvor der er afsagt en dissens, og hvor vi ikke anker alene af den grund.

- Så det er ikke et spørgsmål om ressourcer?

- Nej, slet ikke. Lige præcis på sådan nogle områder som psykisk vold, der også er et fokusområde, indgår ressourcer oprigtigt talt ikke som en vurdering. For vi ved godt, at der er så stor bevågenhed, siger senioranklageren.

LÆS MERE OM VANRØGTSSAGEN:

Hun er dømt for mishandling af døtre: 'Jeg kan ikke kalde hende mor'

Barske anklager i vanrøgtssag: Mor stak døtre med nåle

Mors pæne hjem: Mishandling eller striks opdragelse

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: