Dømt og udvist for sexmisbrug af mindreårig steddatter

44-årig påstod, at pigens mor havde fået steddatteren til at lyve om årelangt misbrug

Retten i Glostrup idømte i dag stedfaderen tre et halvt års fængsel og udviste ham for bestandigt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Retten i Glostrup idømte i dag stedfaderen tre et halvt års fængsel og udviste ham for bestandigt. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En pige var kun otte år gammel, da hendes stedfar begyndte at udsætte hende for voldtægtsforsøg og andre seksuelle overgreb i familiens hjem i Brøndby.

I dag blev den 44-årige irakiske mand idømt tre et halvt års fængsel ved retten i Glostrup, og han blev udvist for bestandigt. Han skal også betale den tidligere steddatter 100.000 kr. i erstatning.

Den 44-årige har under hele retssagen nægter sig skyldig og forklaret, at han aldrig har rørt steddatteren.

'Hævn fra ekskonen'
Han mente, at pigens forklaring skyldtes en slags hævn fra eks-konen, som havde formået datteren til at lyve om overgrebene.

Den i dag 18-årige pige blev afhørt bag lukkede døre i retten, og hun gav en troværdig og detaljeret forklaring om stedfaderens overgreb, som retten lagde til grund.

To fædre kræves udvist for voldtægter af deres døtre

Overgrebene stod på gennem cirka fem år til slutningen af 2012. Den 18-årige piges forklaring blev støttet af to veninder, som hun havde betroet sig til allerede, mens stedfaderens seksuelle misbrug stod på.

Sagen blev først anmeldt efter, at den 44-årige var blevet skilt fra sin hustru og var flyttet til Sverige i 2015. Moderen og datteren så en dag en tv-udsendelse om seksuelt misbrug af børn, og datteren brød sammen og fortalte, hvad hun havde været udsat for, hvorefter moderen anmeldte eks-manden til politiet.

Nordisk arrestordre
Politiet fik udstedt en nordisk arrestordre på manden, som blev anholdt af svensk politi og udleveret til Danmark, hvor han blev varetægtsfængslet 1. februar sidste år.

Han har taget betænkningstid med hensyn til anke, og han er fortsat varetægtsfængslet.

- Seksuelle overgreb mod børn er en meget grov forbrydelse, der bliver set meget alvorligt på, hvilket også kan ses på den straf, retten har udmålt, siger senioranklager Peter Rask, Københavns Vestegns politi.

Den 44-årige blev stort set dømt efter anklageskriftet, dog blev han kun dømt for voldtægtsforsøg i stedet for fuldbyrdede voldtægter.

Overgrebene, der også omfattede andre seksuelle forhold, skete kontinuerligt og adskillige gange, blandt andet ved fysisk fastholdelse af pigen, udnyttelse af stedfaderens fysiske eller psykiske overlegenhed og ved den underliggende trussel om vold.