Dømt til forvaring for voldtægt af fynsk kvinde

En 56-årige mand er dømt til forvaring for de grove seksuelle overgreb, han begik mod en kvinde i Odense

Østre Landsret har stadfæstet en forvaringsdom over den 56-årige Tommy Nielsen, der sidste år stod bag grov voldtægt og mishandling af en kvinde i Odense i november 2014.

De voldsomme overgreb fandt sted i kvindens eget hjem, efter at Tommy Nielsen havde fulgt den dengang 60-årige kvinde hjem efter et besøg på en pub.

Kvinden blev voldtaget flere gange. Desuden tog gerningsmanden kvælertag på hende, og hun blev slået, bidt i læber og brystvorter og fik håret skåret af med en kniv.

Mishandlingen stod på i otte timer.

Også i byretten blev manden idømt en forvaringsdom, der gives til de farligste kriminelle. Baggrunden for den dom er, at manden ifølge en mentalundersøgelse mister kontrollen over sig selv, når han bliver fuld.

Tommy Nielsen er tidligere dømt for både voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Efter den voldelige og ydmygende mishandling havde kvinden blodunderløbne mærker på halsen og skader i skeden samt et brud på brystbenet og et ribben.

Kvinden havde mødt Tommy Nielsen samme eftermiddag på pubben i Tarupcentret. Om aftenen tilbød han at følge hende hjem, og her forbrød han sig altså mod hende indtil klokken fire om morgenen.

Han forlod først kvindens lejlighed, da han fandt ud af, at hun havde ringet 112.

Tommy Nielsen har ifølge Fyens.dk nægtet sig skyldig og havde anket sin forvaringsdom fra byretten i håbet om en mildere straf.

Men det opnåede han altså ikke.

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe i det danske retsvæsen, da den ikke har nogen slutdato.

Efter fem års forvaring - og siden en gang om året - skal en dommer tage stilling til, om den dømte fortsat er til fare for sine omgivelser.

Således risikerer forvaringsdømte at være fængslet resten af deres liv.