Døtre udtaler sig om sigtelse mod mor

Britta Nielsens to voksne døtre er selv sigtet i sagen, hvor deres mor er sigtet for bedrageri for 111 millioner kroner

Sagen om Britta Nielsen har fyldt enormt meget. En dækning, som Brittas døtre også har fulgt, men tror de, at deres mor er skyldig? Få svaret her. Video: Discovery Networks Danmark

Mens offentligheden har været helt tæt på retsprocessen mod Britta Nielsen og hendes søn, Jimmy Hayat, i Sydafrika, har også Brittas døtre kunnet følge mediedækningen tæt.

Selvom de også er blevet sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed, er de ikke blevet begæret varetægtsfængslet ligesom deres mor og bror, men har hele tiden været på fri fod. De erkender, at de har modtaget penge fra deres mor, men nægter at have vidst det, hvis pengene kommer fra kriminalitet.

I aften klokken 21 står de frem i et eksklusivt interview med Kanal 5, hvor de blandt andet bliver spurgt, om de med det, de ved nu, tror, at deres mor er skyldig i de rejste sigtelser.

Brittas døtre står frem: Kan godt forstå det virker ekstremt

Det svarer døtrene meget tøvende på.

- Det er et svært spørgsmål, siger den ældste datter, 34-årige Karina Jamilla Hayat, mens hendes lillesøster, 31-årige Nadia Samina Hayat, tilføjer, at det er svært at vurdere, fordi de kun er præsenteret for det, alle andre i den danske befolkning er præsenteret for. Nemlig det, der fremgår af medierne.

- Man ønsker inderligt, at det ikke er sandt. Men det er også svært, hvis der er ting sort på hvidt. Men igen det er, hvad der bliver fremstillet i medierne. Vi har ikke noget konkret hverken fra hende eller en udtalelse fra advokat eller andre. Så det er et rigtigt svært spørgsmål, siger hun.

Døtrene ønsker ikke at tale med andre medier på nuværende tidspunkt. Ifølge Discovery, der har produceret programmet for Kanal 5, har de to døtre sagt ja til at svare på alle journalistens spørgsmål.

Britta Nielsen havde et kontorjob i Socialstyrelsen, men fik brugt enorme beløb på både ødegård, smykker og biler. Få svaret på, om døtrene ikke synes, det var mærkeligt i dette klip (Video: Discovery Networks Danmark)

Navneforbud ophævet: Britta Nielsens døtre sigtet for hæleri