Dolkede sin ekskæreste: Kan gå fri fordi hun er klog

Får hun en fængselsdom, kan det ødelægge hendes fremtidige karriere som hjertekirurg, vurderer dommeren

Foto: Privatbillede.
Foto: Privatbillede.

24-årige Lavinia Woodward fra Storbritannien slog efter sigende sidste år sin daværende kæreste i ansigtet og stak ham i låret med en brødkniv. Og som om det ikke var nok smed hun ifølge Independent også en bærbar computer efter ham.

Men selv om det er en strafbar handling, kan det ende med, at hun slipper for en fængselsstraf. 

Hun læser medicin ved Oxford Universitet, og det er hendes plan, at hun i fremtiden vil være hjertekirurg. Dommeren i retssagen frygter derfor, at en eventuel straf kan ende med at skade hendes fremtidige karriere.

Det skriver flere britiske medier, heriblandt Independent.

- Jeg ved, at det du gjorde, aldrig vil forlade dig. Det var meget forfærdeligt, og normalt ville det give en fængselsstraf, om det er en ubetinget eller en betinget, fortæller Ian Pringle, dommer ved retten i Oxford, ifølge Independent.

For alvorligt at straffe hende
Overfaldet skete under en fest på universitet, og hun blev i første omgang suspenderet fra sit studie. Men under retssagen kom det frem, at hun har fået lov til at komme tilbage til efteråret, eftersom 'hun er så klog', at hun allerede har fået udgivet medicinske artikler i forskellige tidsskrifter.

Ian Pringle har derfor helt ekstraordinært valgt at udsætte retssagen i fire måneder og antydede angiveligt, at Lavinia Woodward ville undgå en straf på grund af sit talent inden for medicin.

- Hvis det her er et enkeltstående tilfælde, virker det for mig, som om det forhindrer den unge kvinde i at forfølge sit langvarige ønske om at komme ind i det hverv, hun ønsker, og det ville være for alvorligt, fastslår Ian Pringle ifølge Independent.

Lavinia Woodwards advokat James Sturman er enig i dommerens vurdering og understreger, at en eventuel straf ville skade hendes karriere, da det i så fald vil være næsten umuligt for hende at blive ansat som hjertekirurg.

Retten genoptager sagen i september.