Dommer i New York lader danske Malthe søge erstatning

En amerikansk domstol har ifølge DR godkendt, at Malthe Thomsen kan føre erstatningssag efter pædofilianklage.

Følg Krimi

Pædagogen Malthe Thomsen var gennem fem måneder fra juni 2014 mistænkt for at have krænket børnehavebørn i New York og var både fængslet i det berygtede Rikers Island-fængsel og levede derefter med en gps-fodlænke.

Nu har en amerikansk landsdommer ifølge DR godkendt, at han kan føre en sag om uretfærdig behandling ved en domstol i New York.

Malthe Thomsen og hans forsvarer, Jane Byrialsen, mener, at politiet i New York manipulerede en tilståelse ud af den unge dansker, der arbejdede i USA, mens han læste til pædagog.

Det skal blandt andet være sket ved at give ham indtryk af, at der fandtes videooptagelser af hans påståede overgreb.

Malthe Thomsen er blevet renset for alle anklager, der byggede på udsagn fra en kvindelig pædagog i den børnehave i New York, hvor han arbejdede.

Han anlagde sidste år i april erstatningssag mod anklagemyndigheden, betjenten, der afhørte Malthe Thomsen og kvinden, der beskyldte ham for uterlighed.

Siden har de anklagede parter forsøgt at få sagen afvist, men nu har en dommer ifølge DR besluttet, at flere af anklagepunkterne skal føres videre til en egentlig retssag.

- Dommeren har ikke haft nogen deadline, så jeg har haft en rigtig dårlig periode rent mentalt på grund af ventetiden og uvisheden, og det er en lettelse, at hun nu endelig har svaret, siger Malthe Thomsen til DR Nyheder.

Han og hans forsvarer forlanger syv millioner dollar i erstatning (cirka 46 millioner kroner). De kræver også, at staten New York ændrer procedure og fremover videofilmer alle afhøringer, så en sag som Malthe Thomsens i fremtiden kan undgås.

Dommeren har besluttet, at anklageren er immun og dermed ikke kan retsforfølges. Til gengæld er flere af anklagepunkterne mod politiet, staten og den kvindelige pædagog, der stod bag anmeldelsen, blevet godkendt til en egentlig retssag.

Malthe Thomsen blev løsladt 13. november sidste år, da anklageren droppede alle anklager. Siden har han færdiggjort sin uddannelse som pædagog i Danmark.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller