Don Ø efter fængselsdom: Det var Glistrups ansvar

Flemming Østergaard forsøger at tørre skylden af på Jørgen Glistrup i et opslag på Facebook, efter begge har modtaget fængselsdom for kursmanipulation. Glistrups forsvarer kalder ham 'ynkelig'

Følg Krimi

'Det er Jørgen Glistrups skyld!'

Nogenlunde sådan er et af budskaberne i et opslag på Facebook, som den nu fængselsdømte Flemming Østergaard - også kaldet Don Ø - har lagt op.

Udmeldingen kommer en uge efter de to tidligere FCK-bosser i Østre Landsret blev idømt halvandet års fængsel for deres roller i en af danmarkshistoriens største sager om kursmanipulation.

I opslaget lægger Østergaard vægt på, at det var Jørgen Glistrup som var administrerende direktør, mens han selv 'kun' var bestyrelsesformand.

- Det virker unægtelig, som om dommerne ikke forstår rollefordelingen mellem en administrerende direktør og en bestyrelsesformand. Jeg har aldrig haft kontakt til børshandlerne. Den kontakt stod alene den administrerende direktør for, hvilket også fremgik af hans ansættelseskontrakt. Jeg gik ud fra, ligesom den samlede bestyrelse, at den administrerende direktør i samråd med selskabets advokat kendte og fulgte reglerne for børshandel. Jeg sad i øvrigt i flere andre bestyrelser og havde over 100 rejsedage og året, skriver Østergaard.

'Ynkeligt'
Jørgen Glistrups advokat Karoly Németh oplyser til Ekstra Bladet, at hans klient ikke har noget at sige til Facebook-opslaget. Selv har forsvareren dog en enkelt kommentar:

- Efter min opfattelse er han (Flemming Østergaard red.) ynkelig. 

Facebook-opslaget kommer dagen efter, at Radio24syv kunne fortælle, at Bagmandspolitiets anklager i sagen Jan Henrik Hansen var involveret i et dobbeltspil. Mens han var anklager i sagen fik han således job i advokatfirmaet Gorissen Federspiel, der i 2016 samtidig stævnede Parken med krav om erstatning på 83 millioner koner, som derefter viderestævnede Østergaard og Glistrup.

Højesteret
Det er også et af tre forhold, som Don Ø mener bør være med til at få sagen bragt for Højesteret.

- For det første at den meget store forskel i domsafsigelserne understreger, at der er tale om en principiel sag, hvor der åbenlyst er stor fortolkningstvivl om lovens og anklageskriftets forståelse.

- For det andet at det konkret er dybt problematisk, at det er kommet frem, at senioranklageren i Østre Landsret undervejs har forhandlet en aftale på plads om ansættelse i et privat firma, der har maksimal interesse i så stor en straf til mig som muligt. Det er et argument , der også bør give mulighed for at sagen hjemvises til ny behandling.

- For det tredje er strafudmålingen meget hård set i lyset af, at der er tale om en særlovgivning, som er svær at fortolke, at jeg aldrig har været straffet, og at sagen er næsten 10 år gammel.

Don Ø risikerer erstatningskrav på 83 millioner

Ni millioner konfiskeres
Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup stod tiltalt for at have holdt Parkens aktiekurs kunstigt højt oppe i en periode fra 2007-2008.

For halvandet år siden blev sagen stillet for en dommer i Københavns Byret, og her blev det besluttet, at Don Ø skulle fire måneder bag tremmer, mens Glistrup skulle seks måneder i fængsel.

Men landsretten besluttede at ændre straffen markant og øge antallet af måneder. Samtidig konfiskeres ni millioner kroner fra Flemming Østergaard, som han har tjent på aktieoptioner.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.