Don Ø før retssag: Lad os få det overstået

Den tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard var beklemt, før han gik ind i retten

Følg Krimi

Se Don Ø ankomme til retten.

Den tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard er netop ankommet til Københavns Byret. Han er tiltalt for kursmanipulation, hvilket betyder, at han risikerer op til fire års fængsel, hvis han dømmes skyldig.

Ved ankomsten var Flemming Østergaard langt fra den smilende mand, som man til tider ser ham. Ophavet af journalister tog derimod en beklemt forretningsmand, hvis kommentar var:

- Jeg glæder mig til at få det overstået.

Ellers var han ordknap og gik i stedet ind i retsbygningen, der ligger på Rådhuspladsen i København, hvor sagen kommer til at køre.

Inden for hilste han på den offentlige anklager Jan Hansen.

Don Ø på anklagebænken i dag: Tiltalt for kursmanipulation

Konkret går anklagerne på, at Flemming Østergaard og blandt andre daværende direktør i Parken Jørgen Glistrup, som også er anklaget i sagen, skulle bruge Parkens og de mange tusinde aktionærers penge på at købe firmaets egne aktier på børsen i forsøget på at holde aktiekursen på et kunstigt højt niveau.

Forstå Don Ø-sagen på et minut

Inden for i retsbygningen var Flemming Østergaard også lige forbi Jørgen Glistrup, hvis krave han rettede. De sidder nu inden for klar til at gå i gang med sagen.

Forrest sidder Jørgen Glistrup sammen med sin forsvarer Karoly Nemeth. Lige bagved sidder Flemming Østergaard sammen med sin advokat Sysette Vinding Kruse.

Den tidligere så folkekære bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment Flemming Østergaard har ifølge Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - Bagmandspolitiet - begået alvorlig kursmanipulation, hvilket Flemming Østergaard med mafioso-kælenavnet Don Ø ifølge politiet har scoret 15,5 millioner kroner på.

Bliver Flemming Østergaard fundet skyldig i bare det mindste af anklagerne, kan han godt gøre klar til at skulle overnatte i et enerum, hvor der kun er håndtag på ydersiden af døren, vurderer juraprofessor på Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted.

- Maksimumsstraffen er fire år. Man ser meget alvorligt på det. Højesteret har for snart mange år siden sagt, at udgangspunktet er, at man får en ubetinget fængselsstraf, hvis bare man møder op med bare et enkelt forhold om kursmanipulation, siger han.

De anklagede nægter sig skyldige.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+