Don Ø idømt fængsel: Her er hans første kommentar

Flemming Østergaard kommenterer nu for første gang sin fængselsdom

Flemming Østergaard er utilfreds med dommen, hvorfor hans advokat ankede den på stedet. (Foto: Polfoto)
Flemming Østergaard er utilfreds med dommen, hvorfor hans advokat ankede den på stedet. (Foto: Polfoto)

Flemming Østergaard var ikke til stede i Københavns Byret i dag, da han blev idømt fire måneders fængsel for sin rolle i den omfattende sag om kursmanipulation med Parkens aktier.

Ekstra Bladet har gentagende gange forsøgt uden held at få en kommentar fra Østergaard, der kendes som Don Ø. Nu har han imidlertid lagt en udtalelse ud på Facebook.

- Jeg har noteret mig dagens dom i Københavns Byret, som straks er anket til Østre Landsret, da jeg fortsat erklærer mig uskyldig i alle de forhold, jeg er anklaget for.

Han lægger ikke overraskende vægt på, at han blev frifundet for flere forhold, hvorfor han også slap med kun fire måneders fængsel.

- Jeg noterer, at byretten fra frifundet mig for stort set alle anklager, bortset fra køb på 7 handelsdage sent i 2008, hvor der er købt ganske relativt få aktier af en medarbejder, der refererede til mig i den periode. Jeg er uforstående overfor rettens vurdering af dette.

Don Ø's advokat: - Næsten frifundet

Don Ø skal i fængsel

- Jeg har således fortsat ret til at drive virksomhed og sidde i bestyrelser, selv om anklagemyndigheden krævede den ret frataget; jeg skal heller ikke have 15 millioner kroner konfiskeret, som anklagemyndigheden også krævede; og fængselsstraffen, jeg er idømt, er på fire måneder og ikke de to år, som anklagemyndigheden krævede.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer de kommende dage, idet jeg først skal have læst de 475 sider, som dommen er på, og drøftet dem med min advokat, Syzette Vinding Kruse. Flemming Østergaard