Don Ø's advokat: - Næsten frifundet

Jørgen Glistrups og Flemming Østergaards forsvarere ankede dommen på stedet. Begge kræver frifindelse.

Flemming Østergaards advokat, Sysette Vinding Kruse, ankede dommen på stedet. (Foto: Lasse Brøndal)
Flemming Østergaards advokat, Sysette Vinding Kruse, ankede dommen på stedet. (Foto: Lasse Brøndal)

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet):

Selvom Bagmandspolitiet havde krævet to-årige fængselsstraffe til Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard, så slipper de to herrer med en straf på henholdsvis seks og fire måneder.

Don Ø skal i fængsel

Det blev dog bestemt ikke mødt med tilfredshed af de to tidligere FCK-bossers forsvarsadvokater.

- Min reaktion er, at vi anker. Det havde vi besluttet på forhånd. Den eneste rigtige dom er en frifindelse, sagde Glistrups advokat Karoly Nemeth foran den store forsamling af journalister, der stod uden for Københavns Byret.

Han vil ikke kalde dommen for 'mild'.

- Det er ikke en mild dom. Den eneste rigtige dom er efter min opfattelse frifindelse. Der er ikke noget, der hedder mild. Selvfølgelig er den mild i forhold til anklagerens vanvidspåstand på to år. Men det er ikke nogen festaften, sagde han.

Også Flemming Østergaards advokat Sysette Vinding Kruse ankede dommen på stedet. Det var aftalt på forhånd.

- Han (Østergaard red.) har været jaget vildt i fire år, for jeg ved ikke hvad. Og nu er han frifundet for næsten alle forhold, sagde hun efter dommen og fortsatte.

- Anklageren krævede to års fængsel, 15 millioner kroner og frakendelse af rettigheden til at drive virksomhed. Der er nogle ganske få aktiehandler, som han er dømt for, så der er da skudt over målet.

Anklager: Hverken sejr eller nederlag

Senioranklager Jan H. Hansen for Bagmandspolitiet ville ikke gøre dommen op i ’nederlag eller sejr’. Han vil nu drøfte med Statsadvokaten, om der skal ankes.

- Det er en ekstrem kompliceret sag, og mange komplicerede aktiehandler, og på nogen steder uafprøvet lovgivning. Man tager jo en anklagefaglig vurdering, når man starter sagen op, og når man vurderer, at der er grundlag for at rejse tiltale, er man forpligtet til at gøre det. Vi kan så konstatere, at retten i hvert fald på nogle punkter har haft en anden opfattelse end os og på nogen punkter har de givet os medhold, og det må vi selvfølgelig være glade for, sagde han lige efter dommen.

I sin procedure havde han argumenteret for, at en straf på to måneders fængsel til de to, ville være passende.  Den blev noget lavere.

- I det omfang, at retten frikender dem i et vist omfang, så må straffen selvfølgelig også være lavere, end vi har bedt om. Det siger sig selv, sagde han.

Don Ø's advokat: - Næsten frifundet

Glistrups advokat mener, at ankesagen sagtens kan vare endnu et par år. (Foto: Lasse Brøndal)