Dovne Robert fængslet

Robert Nielsen er varetægtsfængslet. Han er sigtet for hashhandel på Christiania

Robert Nielsen, bedre kendt som Dovne Robert, er blevet sigtet for hashsalg. Foto: Mogens Flindt
Robert Nielsen, bedre kendt som Dovne Robert, er blevet sigtet for hashsalg. Foto: Mogens Flindt

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Klarede Pusher Street det, som samfundet aldrig fik gennemtvunget - at sætte 'Dovne Robert' i arbejde?

Selv nægter 'Dovne' Robert Nielsen sig skyldig i politiets mistanke om, at han har deltaget i den organiserede handel med hash i Christianias berømte hashgade.

Ikke desto mindre er han i dag, tirsdag, blevet varetægtsfængslet, efter han er sigtet for overtrædelse af lov om euforiserede stoffer.

Den tidligere 'Robinson'-deltager er sigtet i fire forhold omkring salg af hash på Christiania som led i den organiserede hashhandel på Christiania og med henblik på videreoverdragelse. To af forholdene udspillede sig mandag aften på Christinia, mens de to andre forhold skete 2. oktober.

- Han er sigtet i fire forhold, hvor han har erkendt to af forholdene og nægter sig skyldig i de to andre, siger Anders Roed, der Robert Nielsens forsvarsadvokat i sagen, til Ekstra Bladet. Han har ikke yderligere kommentarer i sagen.

Robert Nielsen er varetægtsfængslet i 13 dage.

51-årige Robert Nielsen forklarede i retten, at han dagligt ryger hash, og at han bruger cirka 1000 kroner om måneden hertil, men at han ikke har noget at gøre med nogen af boderne på Christiania. Han forklarede videre, at han var kommet på Christiania gennem lang tid og havde en længere tilknytning.

Anholdt
Robert Nielsen blev anholdt mandag aften i den københavnske fristad, selvom han fik et zoneforbud 2. oktober i år. Zoneforbuddet betyder, at han ikke må opholde sig på Christinia.

En uniformeret politipatrulje var på vej ned mod Pusher Street, da der på et tidspunkt bliver råbt 'ost'.

Sælgeren, der er blevet genkendt som værende Robert Nielsen, ved bod 50 skynder sig at pakke bodklædet sammen, og have gemt det bag en spånplade. Sådan lød det fra anklageren under grundlovsforhøret.

Robert Nielsen blev først anholdt 20 minutter senere af sikkerhedsmæssige årsager, som Ekstra Bladet ikke er bekendt med.

Da han blev visiteret, fandt politiet 2470 kroner, 8,5 gram hash og en joint. Han er også sigtet for at være besiddelse af yderligere 242,7 gram hash, 90,4 gram skunk, 34 almindelige joints, en stor joint og fire hashkager, som var i bodklædet.

I retten fortalte Robert Nielsen, at pengene var nogle, han havde fået overdraget fra en kammerat, og at de skulle bruges til at købe hash for, men han nåede dog ikke at bruge pengene. Robert Nielsen ville ikke sige noget om kammeraten under grundlovsforhøret.

Erkender to forhold
To af forholdene, Robert Nielsen er sigtet for, skete 2. oktober på Pusher Street, hvor han havde 4597 kroner på sig og besiddelse af 195 gram hash, 33 almindelige joints, 17 store joints, 155 gram skunk og 57 hashkager.

Her forklarer han, at nogle af kontanterne var hans egne.