DR-profil snydt af tiltalt storfallent

Politisk kommentator Rulle Grabow blev hyret til at rådgive den konkursramte forretningsmand Kristian Holm - har trods byretsdom aldrig fået løn

Kommunikationsrådgiveren Rulle Grabow, der bl.a. er kendt fra DR2-programmet 'Jersild minus spin' blev i 2013 hyret af Living in a Box, men fik aldrig løn for sine ydelser. (Foto: privatfoto)
Kommunikationsrådgiveren Rulle Grabow, der bl.a. er kendt fra DR2-programmet 'Jersild minus spin' blev i 2013 hyret af Living in a Box, men fik aldrig løn for sine ydelser. (Foto: privatfoto)

Storfallenten Kristian Holm risikerer fængsel i en straffesag, der for tiden afvikles ved Retten i Lyngby. Her er han sammen med ejendomsspekulanten Kristian Bendtz-Juul og den tidligere konservative viceborgmester i Farum, Per Edren, tiltalt for svindel til rundt regnet 100 millioner kroner.

Den tidligere konservative 1. viceborgmester i Farum (tv) er en af tre tiltalte i svindelsag til trecifret millionbeløb. Krimi Politiet aflyttede tiltalte i svindelsag

Men hvor dommen i den omfattende sag mod trioen først ventes at falde til næste år, har retten på Frederiksberg allerede fastslået, at et af de selskaber, Kristian Holm tidligere har været involveret i, Living in a Box, i 2013 hyrede kommunikationsrådgiver og politisk kommentator Rulle Grabow og brugte hendes ydelser uden at betale hende den løn, hun havde krav på.

I alt et par hundrede tusinde kroner.

Krævede genoprejsning
Det fremgår af dommen i sagen mellem Rulle Grabow og Living in a Box, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

– Jeg blev hyret af Living in a Box’ daværende direktør i august 2013, blandt andet til medietræning i forbindelse med medvirken i DR1-programmet ’Kontant’, siger Rulle Grabow til Ekstra Bladet.

Living in a Box tilbød på daværende tidspunkt unge at skrive sig op til midlertidige container-boliger i København.

Grabow fortæller videre, at det i begyndelsen primært var firmaets daværende direktør hun havde dialog med, men at det meget kort tid inde i forløbet også blev Kristian Holm, der modtog rådgivning.

Undervejs gik det op for Rulle Grabow, der blandet andet er kendt fra DR2-programmet ’Jersild minus spin’, at Holm håbede, at hun – ud over at lave pr-arbejde for Living in a Box – også kunne hjælpe med at give ham genoprejsning i offentligheden.

Baggrunden var, at Holm flere gange havde været i mediernes søgelys, herunder i forbrugerprogrammet 'Kontant' på DR1, for at efterlade sig en strøm af ubetalte regninger.

– Jeg gjorde det klart for Holm – både skriftligt og mundtligt – at den opgave var yderst vanskelig. Og den kontrakt, jeg havde med Living in a Box-direktøren handlede da også kun om kommunikationsrådgivning af firmaet – selv om Holm konstant kimede mig ned om sine egne personlige problemer, siger hun.

Al fornuft ophørte
Men løn for de ydelser, hun havde udført og skrevet kontrakt på, så Grabow aldrig noget til.

– Da jeg efter nogle måneder meddelte, at sagen måtte overgå til retslig inkasso, stoppede al fornuft. Hvor de tidligere havde rost mit arbejde, mente de pludselig, at jeg var uduelig, siger Grabow, der foreløbig har opgivet håbet om at se sine penge, selv om hun har en klar dom fra Retten på Frederiksberg om, at hun har flere hundrede tusinde kroner til gode.

– Jeg ved da godt, at det i et større perspektiv er småpenge, men for mig som selvstændig er det mange penge. Og så er jeg forarget over, at Living in a Box stadig giver unge mennesker håb om at få en billig bolig.

Ny ejerkreds
Efter tvisten med Rulle Grabow ændrede selskabet Living in a Box ApS navn til DK Construction ApS og solgte samtlige aktiviteter i selskabet til en ny investor, der i dag arbejder videre på ideen om at etablere ungdomsboliger.

Den nye investor har betalt 500.000 kroner til DK Construction ApS for aktiviteterne og betingede, at købesummen skulle anvendes til betaling af kreditorer i DK Construction – det tidligere Living in a box. Der er angiveligt ikke blevet betalt noget til Rulle Grabow.

Det nuværende Living in a Box har ifølge selskabets advokat, Lars Stoltze, intet med de tidligere ejere, herunder Kristian Holm, at gøre.

DK Construction ApS er i dag under konkurs.

Kristian Holm: – Det er helt galt

Den konkursramte Kristian Holm, der er tiltalt i en omfattende straffesag, melder hus forbi i forhold til Rulle Grabows krav om betaling for sit arbejde.

– Der har af flere omgange været forsøgt indgået en forlig med hende (Rulle Grabow, red.) og hendes advokat, men hun ville ikke indgå nogen aftale og har hele tiden fastholdt et helt urimeligt krav, skriver Holm i en e-mail til Ekstra Bladet.

Dog pointerer den fallerede forretningsmand, at det daværende Living in a Box oprindeligt havde tænkt sig at betale Grabow.

– Rulle Grabow leverede ikke det, selskabet havde aftalt eller forventet, så derfor har hun ikke modtaget betaling for det sidste, men at rejse et krav på en kvart million er helt galt – og det er ukorrekt, at hun blev engageret uden der var hensigt til betaling, lyder det fra Holm.

Kristian Holm er ikke længere en del af Living in a Box. Selskabet har i sin nuværende konstruktion forsøgt at få tilladelse til at opføre ungdomsboliger i København, hvilket kommunen i maj gav afslag på.

Med hensyn til den verserende straffesag ved Retten i Lyngby siger Kristian Holm til Ekstra Bladet:

- Jeg har kæmpet i snart 6 år for at få denne sag for retten, jeg ser med sindsro frem til at modtage rettens afgørelse.