Drab på 9-årig ryster lokalsamfund: Vi har grædt og sunget

Det har været en trist dag på Bindslev Skole, hvor den dræbte 9-årige pige havde sin daglige gang i en af skolens to 2. klasser

Folk i byen sørger over tragedien (Video: Mikkel Berg)

- Det er en hård og tung dag, siger Jakob Borup, skoledistriktsleder for Sindal skoledistrikt, hvor Bindslev Skole hører under.

Allerede klokken 7.20 var alt personalet på skolen samlet, hvor de fik en briefing om skolens sorgplan, og hvad der skulle ske i løbet af dagen.

Jakob Borup beskriver stemningen blandt de 25 ansatte som meget trykket.

Herefter gik personalet ud til skolens klasser, der går fra børnehaveklasse til 6. klasse for at tage imod elever og forældre.

- Skolelederen og psykologer gik med ud til de to 2. klasser, hvor pigen gik, da de to klasser leger meget sammen på kryds og tværs, siger Jakob Borup.

Forskellige reaktioner
Klokken 9.00 samledes alle skolens elever, fremmødte forældre og personalet i skolens multisal.

- Vi mindedes pigen ved at skolelederen fortalte, hvad eleverne havde sagt om hende som klassekammerat. Nogen græd, andre reagerede på andre måder, siger Jakob Borup, der også selv er tydeligt berørt at situationen.

Der blev afholdt et minuts stilhed og sunget to sange. 'Du som  har tændt millioner af stjerner' og 'Uberørt af byens travlhed'.

Resten af dagen er skoleskemaet suspenderet.

- Fra skolens side skal der være plads til, at vi er åbne og lyttende. Nogle elever har ønsket at komme hjem. Det har de fået lov til, hvis der har været forældre tilstede, siger Jakob Borup.

Næste fase er at hjælpe de elever som reagerer på at have mistet en skolekammerat. Både præst og socialrådgiver er også tilstede på skolen.

Familietragedie
Den lille nordjyske by Bindslev er rystet, efter det kom frem, at en 9-årig pige blev dræbt i går aftes.

I går aftes klokken 21.11 kom der et opkald til alarmcentralen. Den 9-årige pige var i live, men hårdt kvæstet, da politiet nåede frem. Hun blev kørt til Hjørring Sygehus, men hendes liv stod ikke til at redde. Pigens 27-årige mor er blevet anholdt og fremstilles i grundlovsforhør klokken 13.00 idag. Indtil videre er der kun kommet sparsomme oplysninger ud om, hvad der er sket.

Ifølge Nordjyllands Politi er der tale om en familietragedie. Ekstra Bladet har været i kontakt med moderens bror, men han ønsker ikke at udtale sig.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.