Annonce:
Annonce:

Drab på betjente efterforskes som terror

Drab på fire i politihovedkvarter i den franske hovedstad er overdraget til særlig antiterroranklager

Foto: Ritzau Scanpix.
Foto: Ritzau Scanpix.
Annonce:
Følg Krimi

Et knivangreb i politiets hovedkvarter i Paris, hvor fire ansatte blev dræbt torsdag, er blevet overdraget til landets særlige antiterroranklager.

Det oplyser statsanklagemyndigheden i den franske hovedstad godt et døgn efter angrebet.

Knivangrebet skete torsdag eftermiddag. Efter at have dræbt fire kolleger og såret en femte alvorligt, blev gerningsmanden skudt og dræbt i en gård i politihovedkvarteret.

Det blev kort tid efter kendt, at manden, som var ansat i politiet, var konverteret til islam i løbet af de seneste to år.

Gerningsmandens kone siger, at hendes mand aftenen før angrebet blev usammenhængende og hørte stemmer. Han skulle have haft et opgør med sine overordnede.

Mand bag knivdrab på betjente hørte stemmer

Tidligere fredag havde en talskvinde for regeringen sagt, at der ikke var tegn på, at gerningsmanden var motiveret af ekstremisme.

Annonce:

- Det faktum, at nogen konverterer til islam, er ikke et automatisk tegn på radikalisering, sagde Sibeth Ndiaye, som er talsperson for den franske regering.

Den 45-årige gerningsmand havde arbejdet i politiet siden 2003.

Han blev født på den franske ø Martinique i Caribien, men flyttede til Paris for mange år siden. Der havde aldrig tidligere har været nogen problemer med hans opførsel.

Politichefen i Paris, Didier Lallement, sagde til journalister fredag eftermiddag, at politiet ikke har udelukket nogen teorier om angrebet.

Angreb ved politistation i Paris: Fire betjente dræbt

Drabene skete, dagen før politifolk gik i strejke mange steder i Frankrig for at skabe opmærksomhed omkring øget vold mod politiet.

Det var en kvinde og tre mænd, som blev dræbt ved angrebet, der skete omkring klokken 13. Det er tre politibetjente og en administrativ medarbejder, der har mistet livet.

En tolk, der befandt sig i bygningen under angrebet, fortale torsdag om panikagtige scener inde i hovedkvarteret.

Annonce:

- Folk løb rundt omkring, og der var gråd overalt. Jeg hørte et skud og tænkte, at det var indenfor. Sekunder efter så jeg flere politibetjente græde. De var i panik, sagde Emery Siamandi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: