Drab på bogholder fortsat uopklaret: Vi går rundt som zombier

Den 70-årige mand blev dræbt med adskillige knivstik på Østerbro i København

Teknikere undersøgte gerningsstedet og har også været i gang i denne uge. Foto: Kenneth Meyer
Teknikere undersøgte gerningsstedet og har også været i gang i denne uge. Foto: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Det var et dejligt, pligtopfyldende og regelret menneske, som en eller flere ukendte gerningsmænd myrdede for præcis en uge siden i dag på et kontor på Aldersrogade 8 på Østerbro i København.

Den 70-årige var selvstændig revisor og bogholder med mange forskellige kunder. Men to dage om ugen de seneste 2-3 år arbejdede han som regnskabschef i IVFtech i Stenløse.

Revisor myrdet med mange stik: Var kun på kort visit på kontoret

Her er alting nærmest gået i stå, efter de fik beskeden om, at deres kære kollega var blevet dræbt i København.

- Vi er fuldstændig i chok. Vi går rundt  som zombier. Vi forstår ingenting, siger Karina Boserup, der sammen med sin mand ejer IVFtech.

Ordentlig og regelret
Hun beskriver ham som et fantastisk menneske, der knoklede uafbrudt. Selv om han var ansat på freelance-basis, var han en fast del af firmaet, var med på firmaets rejser og med til de sociale arrangementer.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

- Kan du forestille dig noget i hans liv, der skulle være en grund til, at han skulle dræbes?

- Han var det mest ordentlige, regelrette, alt 'by the book'-menneske, så det kan jeg slet ikke forestille mig. Der var intet at sætte en finger på overhovedet. Det er et kæmpe, kæmpe tab, siger hun.

Mordet på bogholderen: Kone knuget af sorg

Hun fortæller, at han altid var på kontoret i Stenløse tirsdag og ofte også onsdag, hvis der var noget, der manglede, eller der var noget presserende. Men sidste onsdag var han der ikke.

- Var der noget, I bed mærke i om tirsdagen?

- Overhovedet ikke. Han var fuldstændig som det dejlige menneske, han altid var. Det er lidt svært for os lige nu. Vi var alle sammen rigtig, rigtig glade for ham, siger hun med gråd i stemmen.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

- Vi har overhovedet ikke mærket noget som helst. Han var fuldstændig den samme. Glad, sjov, siger Karina Boserup, der sad over for ham hele tirsdagen.

- Hans telefon ringede uafbrudt altid, men det var, fordi han havde mange kunder, siger hun.

- Der var ikke noget med nogle dumme kunder?

- Det har vi slet ikke ikke hørt noget om. Slet, slet ikke, siger hun.

Hun har kun mødt hans kone en enkelt gang, og hun og hendes mand har været til enkelte private arrangementer med den 70-årige.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

- Det er så forfærdeligt for hans kone, at jeg næsten ikke kan have det. Og børnene. Det er så skrækkeligt, som det kan være, siger hun.

Hun står tilbage og er fuldstændig uforstående over, hvorfor det skulle gå ud over ham.

- Det er fuldstændig for weird. Hvem skulle bryde ind i et kontorfællesskab. Der er som regel ikke noget på et kontor, siger hun og fortsætter:

- Vi fatter ingenting. Vi er fuldstændig i chok heroppe. Vi er gået helt i stå.

Politikommissær hos Københavns Politi, Carsten Ahrends fortæller, at teknikerne er færdige på gerningsstedet, som formentlig bliver frigivet i morgen.

Københavns Politi er fortsat interesseret i at høre fra vidner, der eksempelvis har set personer omkring adressen i tidsrummet 18-21, der ikke normalt færdes der, eller som i øvrigt måtte have informationer i sagen. Politiet kan kontaktes på 114.