Drab på radiovært: Her er dommen

Rocker idømmes livstid for drabet på Nedim Yasar

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): Satudarah-rockeren Alexander Findanis idømmes livsvarigt fængsel for likvideringen af radiovært Nedim Yasar i november 2018.

Det er netop kommet frem ved Østre Landsret.

Dermed stadfæster landsretten byrettens dom fra februar sidste år, hvor den 26-årige rocker ligeledes fik livstid.

Som i byretten konkluderer landsretten, at der er tale et særligt kynisk og planlagt drab.

Barndomsven frikendt
Tidligere på formiddagen blev Alxander Findanis' barndomsven Martin Binni Svanberg frikendt i drabssagen. Dermed kunne den 27-årige mand forlade retten som en fri mand et kvarter inde i retsmøde og lige efter rettens kendelse.

Anderledes gik det for rockeren, som ifølge retten stod bag den nøje planlagte likvidering.

Det er særligt overvågning, teleoplysninger og beskeder fundet på den 26-årige Satudarah-rockers telefon, som retten lægger til grund i kendelsen.

Herunder også nye beviser i form af beskeder fra en krypteret beskedtjeneste, som blev fremført for retten i forbindelse med ankesagen.

'Du har snakket om det, jeg har lavet og sådan noget, bror. Pas på, bror. Det er sådan, man bliver kneppet. Lige pludselig sidder jeg med 16 år, bror,' står der i en af beskederne, som indgår i rettens vurdering.

Drab på radiovært: Nu har retten talt

Radioværten Nedim Yasar blev dræbt i november 2018, da han netop havde afholdt en bogreception for bogen 'Rødder', der beskriver hans brutale fortid som bandemedlem på den københavnske Vestegn.

Her var han i en periode leder af Bandidos-støttegruppen Los Guerros, indtil han som 25-årig vendte det kriminelle miljø ryggen.

Nedim Yasar sad i sin bil foran receptionslokalerne på Hejrevej i Nordvest-kvarteret i København, da en gerningsmand affyrede mindst to skud gennem sideruden ved førersædet. Radioværten, der var kendt for sin rolle i Radio24syv-programmet 'Politiradio', blev ramt i hovedet og døde dagen efter af sine kvæstelser.