Kirkegårdsdrabet: Årets Borger slog sin datter ihjel

Gert Povlsens hilsen inden sit selvmord: Lærke og jeg har altid fulgtes. Det gør vi også nu

Gert Povlsen blevet Årets Furesøborger i 2010 for sit arbejde med Aspergers-børn. Onsdag dræbte han sin egen handicappede datter. Foto: Jacob Damkjær
Gert Povlsen blevet Årets Furesøborger i 2010 for sit arbejde med Aspergers-børn. Onsdag dræbte han sin egen handicappede datter. Foto: Jacob Damkjær

I 2010 modtog 69-årige Gert Povlsen prisen som Årets Furesøborger for sit arbejde med handicappede unge. Onsdag formiddag slog han sin multihandicappede datter ihjel på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte nord for København. Efterfølgende tog han livet af sig selv.

To døde på kirkegård: 25-årig kvinde dræbt af sin far

Gert Povlsens mangeårige nabo, Benedikte de Blanck, beskriver over for Ekstra Bladet sin nabo som en kærlig far, der elskede sin datter, Lærke Povlsen, mere end noget andet.

Benedikte de Blanck var derfor også meget chokeret, da hun blev bekendt med tragedien.

Gert Povlsens nabo Benedikte de Blanck. Foto: Kenneth Meyer
Gert Povlsens nabo Benedikte de Blanck. Foto: Kenneth Meyer
 

- Gert har altid været en helt fantastisk støtte for sin datter. Han besøgte hende, så ofte han kunne, fortalte Benedikte de Blanck.

Selvom datteren nu var fyldt 25 år, var hun mentalt som en et-årig. Lærke Arved Povlsen havde derfor boet på forskellige institutioner det meste af sit liv.

- Det tog meget hårdt på Gert, at de ikke kunne passe hende selv. Han ønskede virkelig, at hun fik det bedste liv, sagde Benedikte de Blanck.

Årets borger
Det var Danske Handicaporganisationer i Furesø, der i 2010 stod bag kåringen af Gert Povlsen som Årets Furesøborger. Kåringen skyldtes, at Gert Povlsen i en årrække arbejdede som ungdomsskolelærer på et hold forbeholdt unge med aspergers. Gennem sit arbejde havde han gjort en markant forskel for de unge.

’Med sin engagerede undervisning og sit frivillige arbejde yder Gert en uvurderlig indsats for en gruppe mennesker, der ikke kan tale deres egen sag. En indsats som kræver et varmt hjerte’, lød begrundelsen dengang.

De to lig af Lærke og Gert Povlsen blev fundet på Mariebjerg Kirkegård. Foto: Henning Hjorth
De to lig af Lærke og Gert Povlsen blev fundet på Mariebjerg Kirkegård. Foto: Henning Hjorth
 

- Vi holdt meget af ham. Han viste et enormt engagement i foreningen og i de unge, fortæller Karin Beyer, daværende formand for DH-Furesø, til Ekstra Bladet.

Hvad der fik Gert Povlsen til gå fra mønsterborger til morder, har Gert Povlsens omgangskreds svært ved at forstå.

- Det kommer virkelig som et chok for mig. Jeg har kendt Gert i en del år, og selvom han var meget sin egen person, var han et hyggeligt og engageret menneske, siger Karin Beyer.

Sendte mail inden drabet
Som tidligere beskrevet af Ekstra Bladet, så sendte Gert Povlsen en mail ud til flere modtagere inden han dræbte sin datter og sig selv. Mailen gør det klart, at Gert Povlsen er stærkt utilfreds med den pleje, som hans datter får og uden direkte at indikere, at han er på vej til at gøre noget drastisk, slutter den lange mail med disse ord:

- Lærke og jeg har altid fulgtes. Det gør vi også nu.

Dræbte datter på kirkegård i brev til naboer: Jeg kan ikke mere

Både Furesø Kommune og Gentofte Kommune har været involveret i Lærkes sagsbehandling. Ingen af kommunerne ønsker at udtale sig til Ekstra Bladet, da der er tale om en personsag. Politiet anser også sagen for opklaret og lukket.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller