Drabet på Fyn: - Troede han ville sexkrænke mig

36-årig litauer fængslet - medbragte selv drabsvåben, som kvalte 56-årig mand fra Bogense

(Video: Local Eyes)

Præcis hvad der førte til, at en 56-årig lettere handicappet mand fra Bogense lørdag blev dræbt ved kvælning i sit hjem står fortsat hen i det uvisse.

For den 36-årige litauer, der blev fundet sovende i samme bolig i går af mandens hjemmehjælper ved siden af den dræbte og i går blev anholdt og afhørt af politiet, nægtede her til formiddag at udtale sig under grundlovsforhøret, hvor han blev mødt af sigtelsen 'manddrab'. 

Krimi Død mand fundet i lejlighed: Person anholdt

Gerningsmand medbragte selv drabsvåben
Dog står det ifølge politiets foreløbige efterforskning klart, at den 36-årige selv medbragte det reb, der med en tykkelse som en kuglepen, er blevet brugt til at snøre om mandens hals og kvæle ham.

Det fremgår desuden af sagen, at den 56-årige og den 36-årige mand mødtes foran et supermarked fredag sent på eftermiddagen og herefter aftalte at gå hjem til den 56-årige.

- Den 36-årige litauer har forklaret til politirapport, at han havde sovet i det fri i de foregående tre dage, og derfor tager han med manden hjem. Men her udvikler det sig, og vi tror, at manden bliver slået ihjel tidligt lørdag morgen, forklarer anklager i sagen Karin Ehlers Jørgensen til Ekstra Bladet.

(Foto: Thomas Gregersen/fyens.dk) Krimi Chokerede naboer til dræbt 56-årig: - Det er dybt tragisk
(Foto: Thomas Gregersen/fyens.dk) Krimi Nye detaljer om drab på Fyn

Frygtede han ville blive sexkrænket
En umiddelbar alkoholtest af den 36-årige på stedet viste, at han var spirituspåvirket og har været fuld i timerne inden en hjemmehjælper dukkede op på adressen ved 11-tiden lørdag.

Selvom han ikke ønskede at udtale sig under fremstillingen har han dog alligevel forklaret bidder af nattens forløb til myndighederne.

- Han vil jo ikke sige noget. Men han giver udtryk for, at han får mistanke om, at han har fået noget i sin drink. Han forklarer, at han bliver paralyseret og frygter, at der vil ske noget. At manden ville forsøge at sex-krænke ham, oplyser anklageren.

Det skulle angiveligt være årsagen til, at den 36-årige litauer kvæler den 56-årige mand.

Den 36-årige erkender dermed vold med døden til følge og blev varetægtsfængslet foreløbig frem til den 17. juni.