Drabsdømt far fyrer advokat: Hyrer stjerneforsvarer

Bertie De Silva vil have en mildere straf for at have slået sin søn ihjel

Kenneth De Silva blev dræbt af sin far på deres fælles værksted. (Privatfoto)
Kenneth De Silva blev dræbt af sin far på deres fælles værksted. (Privatfoto)

Bertie De Silva, som for nylig blev dømt for at have dræbt sin søn Kenneth De Silva, anker dommen til landsretten.

Det bekræfter Statsadvokaten i København overfor Ekstra Bladet.

Den 70-årige automekaniker fik sin dom på 12 års fængsel 19. februar i Retten i Lyngby, hvor han igennem hele retssagen har nægtet sig skyldig i drab.

Han og hans forsvarer forsøgte at overbevise et nævningeting om, at der kun var tale om uagtsomt manddrab, men tre dommere og fem nævninger var dog enige om, at der var tale om drab. Kun en nævning fandt, at anklageren kun havde ført bevis for uagtsomt manddrab.

Nye øjne på sagen
Med beslutningen om anken har Bertie De Silva også fyret sin forsvarsadvokat Per Schultz. Hillerød-advokaten ønsker ikke selv at uddybe afslutningen af klient-advokat-forholdet overfor Ekstra Bladet.

I stedet er det stjerneadvokaten Henrik Stagetorn, der overtager sagen. Han har besøgt Bertie De Silva i arresten, men har endnu ikke læst dommen grundigt igennem.

- Nu tager jeg en drøftelse med min klient, før vi tilrettelægger forsvaret.

- Hvorfor har han fyret sin gamle advokat og hyret dig?

- Det sker ofte i anken, at den tiltalte føler, at der skal nye øjne på sagen.

Under straffesagen forklarede Bertie, at han 28. april tog over på autoværkstedet med en skarpladt pistol. Det var dog efter den nu dømte ikke for at skyde sønnen, men blot for at true ham.

Ringede selv 112
Far og søn havde igennem de senere år haft mange sammenstød i forbindelse med driften af værkstedet. Bertie De Silva beskyldte blandt andet sin søn for igennem mange år at have provokeret ham og at have stjålet penge fra autoværkstedet.

Bertie De Silva forklarede ifølge Frederiksborg Amtsavis i retten, at den tilspidsede situation kom til håndgemæng, og at han trak sin pistol og skød en enkelt gang, uden at pistolen gik af. Dernæst kan han ifølge avisen ikke huske, hvad der skete.

Kenneth dræbt af et enkelt skud

Kuglen fra en 7.65 millimeter pistol, som Bertie De Silva havde med sig, ramte dog Kenneth De Silva i brystet og dræbte ham på autoværkstedet De Silva's Auto, som de to drev sammen.

Bagefter ringede Bertie De Silva selv 112 og fortalte, at han havde skudt sin søn.

Den 70-årige drabsmand vil nu sammen med sin nye forsvarer forsøge at få Østre Landsret til at frifinde ham for manddrab og få en mildere straf.

Kenneth De Silva havde to teenage-døtre sammen med sin samlever.