Drabsdømt skal betale 2,5 millioner kr. til enken og hendes seks børn

Staten har lagt formuen ud, og vil prøve at inddrive pengene hos drabsmand

Shahid Raza Chaudry, 39, er idømt 12 års fængsel, udvist, og skal betale 2,5 mio. kr. i erstatning til den dræbtes familie. (Politifoto)
Shahid Raza Chaudry, 39, er idømt 12 års fængsel, udvist, og skal betale 2,5 mio. kr. i erstatning til den dræbtes familie. (Politifoto)
Følg Krimi

Drabsmanden Shahid Raza Chaudry, 39-årig pakistaner, der i fredags blev idømt 12 års fængsel ved retten i Glostrup for mordet på sin arbejdsgiver, den 45-årige Muhammad Arfan, skal betale knapt 2,5 millioner kr. i erstatning til Muhammad Arfans hustru og seks børn.

Foreløbig har statskassen udbetalt erstatningen for tab af forsøger til Muhammad Arfans familie, men den dømte skal betale erstatningen, hvis han nogensinde kommer til penge.

Efter afsoningen skal Shahid Raza Chaudry udvises for bestandigt til Pakistan.

Det var Muhammad Arfan, der fik hentet Shahid Raza Chaudry til Danmark, så han kunne arbejde for ham på hans autoværksted. De var gode venner, nærmest som brødre, men efterhånden udviklede forholdet sig til blodigt uvenskab, da Shahid Raza Chaudry følte sig snydt.

Gode venner, så fjender
Han havde skudt penge i autoværkstedet, og var både blevet stillet en opholdstilladelse i udsigt og et løfte om, at han på sigt kunne overtage autoværkstedet. Men det hele var varm luft.

Derfor besluttede han sig for at slå Muhammad Arfan ihjel. Retten i Glostrup lagde til grund, at der var tale om et hævndrab.

Ugen før drabet blev Shahid Raza Chaudry opsøgt i sit hjem af Muhammad Arfan og flere andre, hvor han blev tæsket med slag og spark. Under overfaldet sagde han, ifølge flere vidner til Muhammad Arfan: - Slå mig ihjel, ellers slår jeg dig ihjel.

Den 10. november 2011 kl. 00.15 opsøgte Shahid Raza Chaudry så Muhammed Arfan i Høje Gladsaxe. På p-pladsen tæt ved hans hjem blev han slået mindst fire gange i hovedet med en ratlås, mens den 45-årige lå på jorden.

Tre dræbende kraniebrud
Tre af slagene gav ham kraniebrud, der hver især var dræbende, fortalte en retsmediciner i retten. Det fik retten til at afvise forklaringen om nødværge.

Shahid Raza Chaudry nægtede sig skyldig i drab, og ankede dommen på stedet til frifindelse. Han hævder, at han slog i nødværge. Hans storebror er tidligere idømt et års fængsel for grov vold, fordi han kørte drabsmanden til stedet, havde skygget Arfan i taxaen og påkørt ham med bilen straks inden, lillebroderen dræbte ham.

Mændene flygtede i taxaen, og Shahid Raza Chaudry rejste til Pakistan, hvor det lykkedes ham, at holde sig skjult i et par år. Under retssagen hævdede den 39-årige, at han i Pakistan blev tilbageholdt og mishandlet af familie til den dræbte Muhammad Arfan, men det har politiet ikke kunnet få bekræftet.

Sidste år besluttede Shahid Raza Chaudry at henvende sig til den danske ambassade i Pakistan for at blive udleveret til Danmark. Det gjorde han frivilligt.

Drab i Høje Gladsaxe: Offer hjalp mistænkt drabsmand til Danmark

Pakistaner efterlyses for Gladsaxe-drab

Dommen i fredags var den anden drabs-dom den dag, hvor der blev givet 12 års fængsel og udvist for bestandigt for et overlagt drab.

Stak kvinde med 40 knivstik
Den 46-årige tuneser Ameur Beu Mohamed Ben Taieb blev ved retten i Helsingør idømt 12 års fængsel og udvist for knivmordet på sin eks-kæreste Maria Louise Hansen, 39, i Kokkedal den 23. april sidste år.

Hun havde fire uger før anmeldt Ameur Taieb for trusler, og bad politiet om et tilhold mod eks-kæresten. Politiet nåede ikke at udstede tilholdet, før den 46-årige lå i baghold ved en Fakta-butik i Kokkedal og stak hende mindst 40 gange, heraf mange stik i halsen.

Han var vred over, at Maria Louise Hansen havde forladt ham. Han havde også en økse med til overfaldet.

Efter drabet opsøgte han sin ekskone med blod på hænderne og erkendte, at han havde slået Maria Louise Hansen ihjel.

Ameur Taieb, der tog betænkningstid, blev dømt til at betale parrets to mindreårige børn en halv million kr. i erstatning.

Mor til to dræbt: Tiltalt opsøgte ekskone med blod på hænderne

Drabstiltalt brød grædende sammen under ekskones forklaring

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?