Drabsekspert: 'Man binder ikke et dødt menneske'

Nye detaljer i anklageskriftet afslører, at Kim Wall var bundet før sin død

I går blev anklageskriftet mod Peter Madsen offentliggjort.

Det er interessante oplysninger, der i dag er kommet frem efter offentliggørelsen af anklageskriftet mod Peter Madsen. Det siger Kurt Kragh, der er tidligere kriminalkommissær hos Rigspolitiets Rejsehold.

Peter Madsen er tiltalt for efter forudgående planlægning og forberedelse at have dræbt Kim Wall om bord på ubåden UC3 Nautilus. Og netop planlægningen er, ifølge den tidligere efterforsker, et afgørende punkt i sagen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at man har efterforsket alt om saven, kniven og de øvrige effekter, der er fundet i forbindelse med sagen, siger Kurt Kragh til Ekstra Bladet.

- Man har afhørt personer med kendskab til ubåden og værkstedet for at finde ud af, hvad der sædvanligvis er med om bord, siger han med henvisning til listen af effekter, som politiet har beslaglagt i forbindelse med sagen. En liste, der blandt andet tæller rørstykker og nylonsnore.

Seksuelt motiv
Peter Madsen er tiltalt for at have tiltvunget sig andet seksuelt forhold end samleje med Kim Wall ved, at han har mishandlet og bundet hende, hvorefter han stak og snittede hende ti gange på ydersiden af hendes kønsdele og fire gange inde i vagina med en kniv eller skruetrækker.

- Jeg formoder, at det fremgår af obduktionserklæringerne. Selv om der er gået noget tid, før de fandt liget, vil det være muligt at se, om læsionerne er påført i live, siger den erfarne drabsefterforsker.

Det har ikke tidligere været fremme, at Kim Wall var bundet før sin død, og også her tager politiet udgangspunkt i obduktionserklæringen, mener Kurt Kragh.

- At man kan gøre det så detaljeret, kan kun hænge sammen med obduktionserklæringen, hvor man må have fundet nogle snørelæsioner. Eller hvis de stadigvæk sidder på liget, siger Kurt Kragh.  

Oplysningerne kan bevise, at Kim Wall ikke døde ved en ulykke, som Peter Madsen tidligere har forklaret.

- Man binder ikke et dødt menneske, siger Kurt Kragh.

Det er også i det seksuelle forhold, at politiet finder motivet, siger Kurt Kragh.

- En drabssag uden motiv er ikke meget værd. Det er det vigtigste for anklagemyndigheden at anskueliggøre over for dommer og nævninge, at der er et motiv.

- Han er sigtet for drab efter forudgående planlægning og det gør, at de andre forhold har ikke den store betydning strafmæssigt. Men det er med til at bevise motivet, siger han.

Tidligere Kriminalkommissær Kurt Kragh. Foto: Kristian Linnemann
Tidligere Kriminalkommissær Kurt Kragh. Foto: Kristian Linnemann
 

Den tidligere efterforsker ser også en interessant detalje i den sekundære tiltalte efter straffelovens paragraf 252 for at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed under sejladsen med den 33 ton tunge ubåd - allerede fra klokken 1930.

- Det tyder på, at han har været nede i ubåden, mens han burde være oppe og holde øje. Det beviser, at der foregår nogle usædvanlige ting om bord allerede fra klokken 1930, siger Kurt Kragh.