Annonce:
Annonce:

Drabsekspert om Peter Madsens skiftende forklaringer: Overordnet betyder det ikke noget

Den tidligere souschef Kurt Kragh fortæller, at det helt overordnet set ikke får den store betydning, at ubådsbyggeren har haft flere forskellige forklaringer

Tidligere efterforsker hos Rigspolitiets Rejsehold Kurt Kragh svarer her på danskernes spørgsmål om sagen.
Annonce:
Følg Krimi

Overordnet set så kommer det ikke til at betyde noget, at Peter Madsen i første omgang forklarede, at han satte den svenske journalist Kim Wall i land på Refshaleøen.

Det vurderer tidligere souschef på Rejseholdet Kurt Kragh i forbindelse med Ekstra Bladet har inviteret ham ind til at svare på en række læseres spørgsmål om ubådssagen.

- Overordnet set så siger man, at det ikke betyder noget, for man kan være presset i sådan nogle situationer. Lad os tage udgangspunkt i hans egen forklaring, at der er sket en ulykke, og han har begravet hende til søs. Det er han godt klar over, at man ikke skal gøre, og derfor kan det i sig selv være årsagen til, at han lyver, siger Kurt Kragh og fortsætter:

Annonce:

- Hvis man skal tage forsvarerens briller på, så er det forklarligt, at man gør sådan. Og han fortæller jo også meget hurtigt efterfølgende, at der rent faktisk er sket en ulykke.

Hør Kragh fortælle om, hvad Peter Madsens løgne betyder for sagen

Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen om drab på svenske Kim Wall, og han fortalte i retten i starten af september, at hun døde, da hun fik en luge i hovedet. Han nægter sig desuden skyldig i parteringen af den 30-årige kvinde, men fortæller at han begravet liget til søs i hel tilstand, som det er formuleret i retsbogen.

Den 21. august fandt Københavns Politi en torso på den vestlige del af Amager. Et par dage senere slog et DNA-match fast, at der var tale om den svenske journalist.

- Der, hvor det hele halter, og sagen får en alvorlig drejning, det er, da torsoen bliver fundet. For man kunne godt have stået med hans forklaring, og så havde det været enormt svært for politiet at anskueliggøre, at der er tale om et drab, siger Kurt Kragh.

Annonce:

Ekstra Bladet har samlet fire andre spørgsmål om sagen, som læserne stillede den tidligere drabsefterforsker:

 

- Kigger politiet på andre uopklarede mord i forbindelse med sagen?

- Kan han blive frikendt for mord, hvis politiet ikke finder resten af kroppen?

- Hvorfor er rekonstruktioner så vigtige for politiet?

- Hvad bruger politiet tiden på op til en fristforlængelse?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: