Drabsmænd jages i New York efter Hollywood-agtig flugt

Flugt fra topsikret fængsel sammenlignes med den, der beskrives i filmen "The Shawshank Redemption"

En af de undvegne fanger, David Sweat. (Foto: New York State Police/ AP)
En af de undvegne fanger, David Sweat. (Foto: New York State Police/ AP)

To mænd dømt for drab jages af store politistyrker i New York. De eftersøgte er flygtet fra et topsikret fængsel i byen Dannemora i den nordlige del af delstaten cirka 20 kilometer fra grænsen til Canada.

Det er første gang, siden fængslet blev bygget i 1865 - eller i 150 år, at det er lykkedes indsatte at bryde ud fra stedet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flere end 200 betjente er sat ind i jagten på de to mænd, der beskrives som farlige. Helikoptere, specialenheder og sporhunde deltager i eftersøgningen. Der er desuden sat vejspærringer op i området.

Ifølge guvernøren i New York, Andrew Cuomo, er der tale om en spektakulær flugt.

- Det var en gennemtænkt og udførlig flugtplan, siger Cuomo.

De to undvegne, Richard Matt og David Sweat, havde celler ved siden af hinanden, og det er lykkedes dem at skære et hul i en stålbeklædt bagvæg, hvorfra de i løbet af natten krøb ud af deres celler.

Via tunneler i fængselsbygningen lykkedes det mændene at kravle uden for fængslets mure, hvorefter de menes at være sluppet ud i friheden gennem kloaksystemet. Under flugten har de anvendt el-værktøj til at skære sig gennem metalstænger og jernrør.

Hvordan, de er kommet i besiddelse af værktøj, er uklart ifølge Andrew Cuomo.

De havde begge efterladt tøj og andre genstande i deres senge for at give indtryk af, at de lå og sov. Personalet slog alarm klokken 05.30 lokal tid.

Den 34-årige Sweat afsoner en livstidsdom for at have dræbt en vicesherif i 2002, mens den 48-årige Richard Matt er dømt til 25 års fængsel for i 1997 at have bortført og slået en mand ihjel.

Den dristige flugt minder ifølge amerikanske medier om den, der beskrives i den Oscar-nominerede film "The Shawshank Redemption" fra 1994.

1 af 2 Richard Matt er den anden undvegne fra det topsikrede fængsel. (Foto: New York State Police/AP)
2 af 2 En af de undvegne fanger, David Sweat. (Foto: New York State Police/ AP)