Annonce:
Annonce:

Drabsmænd på flugt: Fik smuglet værktøj ind i hamburgere

Nye oplysninger om den spektakulære fangeflugt i New York tyder på, at de to mordere fik hjælp via frosne hamburgere

Annonce:
Følg Krimi

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): 17 dage på flugt, og fortsat ikke i nærheden af en anholdelse af de to mordere David Sweat og Richard Matt, der gennemførte en nærmest Hollywood-spektakulær flugt fra Clinton Correctional Facility i Dannemora, New York.

Alligevel tyder noget på, at politiet i New York er ved at indkredse de to flugtfanger, der måske skal forberede sig på at eventyret i friheden snart er forbi.

Politiets teori: Hun ville hjælpe mordere - men fik angstanfald

Mandag blev de hidtil mest konkrete spor om de to fanger nemlig afsløret af politiet. Det skyldes fundet af en jagthytte blot 30 km. fra det topsikrede højrisikofængsel, hvor Sweat og Matt menes at have holdt sig skjult.

Annonce:

Der har fra starten dog ikke været tvivl om, at de to har fået hjælp - fra en eller flere personer - både indefra og udefra fængslet. I uge- eller snarere månedsvis har de to planlagt en udspekuleret plan, hvor de har skullet bruge solidt og tungt værktøj. Blandt andet brød de gennem en stålvæg og fik skåret et metalrør op, inden de til sidste fik åbnet et forseglet kloakdæksel på den anden side af fængselsmuren.

Spektakulær fangeflugt: - De har helt sikkert fået hjælp

Hamburgere omgik metaldetektor
Kilder oplyser nu til CNN, at man undersøger muligheden for, at dele af værktøjet er blevet smuglet ind i frosne hamburgere. Sweat og Matt var såkaldte 'æresfanger' med særlige privilegier grundet god opførsel. Det betød bl.a., at de kunne lave deres egen mad i modsætning til andre fanger, der er tvunget til at spise fælleskøkkenets menu.

Efterforskerne mener, at Sweat og Matt har fået smuglet værktøjet ind i kødet, der ikke blev kørt gennem metaldetektorerne. Umiddelbart skulle dette ifølge CNN være sket på opfordring fra den kvindelige fængselsmedarbejder Joyce Mitchell, som allerede er blevet sigtet for at hjælpe dem.

Også andre medarbejdere er foreløbig blevet fritaget for tjeneste, mens de efterforskes.

Annonce:

[No available link text]
Mandag løftede Charles Guess, politichef for New York, sløret for, hvad de har efterforsket for at komme nærmere de to forbrydere (video: AP)

Spektakulær fangeflugt: - De har helt sikkert fået hjælp

DNA fundet i jagthytte
Det mest konkrete spor i sagen kom dog lørdag, da en lokal borger fik øje på det, der formentligt har været en af de to flugtfanger ved en hytte i et skovområde. Det afslørede politiet mandag på et pressemøde. 

Hytten ligger blot 30 km. fra fængslet og altså langt fra statsgrænsen til Pennsylvania, hvor de mere end 1000 betjente ellers har kredset deres eftersøgning de seneste dage.

Hytterne i området er kendt som jagthytter og for at være forsynet med forråd. Politiet har da også konstateret, at der blevet spist af et glas peanutbutter og fundet vandflasker på bordet. Sweats DNA er også blevet konstateret på peanutbutter-glasset. Desuden blev der også fundet et par fange-underbukser, støvler og blodige sokker i hytten.

Annonce:

Fanget inden for 48 timer
Sporene giver ikke kun politiet en fordel i at vide, at fangerne formentlig er sårede men også, at de er til fods og ikke som planen ellers foreskrev med den kvindelige fængselsmedarbejder, at de skulle hentes i en bil.

- Det ser ud som om, at Mrs. Mitchell var Plan A. Men der var ingen Plan B, udtaler en politikilde til avisen Plattsburg.

Politiet frygter dog samtidig, at fangerne kan have haft held med at finde våben - knive eller skydevåben - i hytten og dermed nu være bevæbnede.

Alligevel er politiet angiveligt optimistiske efter de nye afgørende spor.

- Politihundene har et godt spor, og indenfor 24 til 48 timer er vi sikre på, at de vil være fanget igen, udtaler samme politikilde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:
Annonce:
Annonce: